Ризлинг и сатененета пижама на Коко


Ризлинг, Fred Loimer, производител Loimer Lenz, 12%, Камптал, Австрия 2012

???????????????????????????????

Това е много подходящо за лятото вино. има красив сламест цвят с блясък. Като полирано е. И тъкмо започнах да си мисля, че и ароматът ще е полиран , т.е никакви изненади, никакви дълбочини …и виното ми показа прекрасен аромат. Отначало, вбесяващо познат и ми отне доста време, за да се сетя какво е. Липов цвят. Не, че не се среща в ризлинга – аромати асоциирани с бели цветчета са типични, но липата не е често срещана. И така –  липа и великолепна минералност, която остава доста дълго. Фокусиран и целенасочен аромат, много харесвам това начало, да видим нататък…

Вкус: прекрасен. Добре де, по-конкретно този ризлинг стои много елегантно, свеж и събран, но с добър послевкус. Това значи, че вкусът остава дълго време в устата. И да…ами кара ви да отпивате още. Липата минава на заден план, разкрива се цитрус и тревисти нотки. Изненадващо. И отново бели цветчета.

Съчетах го с фузили, сос от бекон, чесън, босилек и малко едро наряза домат, който само леко запържих в соса, без да го оставям да се разпадне. Не съм избирала специално тази рецепта, просто това имах в хладилника. Изглежда, обаче съм си мислила за ризлинг докато ги правя, защото се съчетаха идеално. Доматите, показаха сладостта си и хармонираха чудесно с високите киселини на виното, а беконът успокояваше цялата работа.

coco_avant_chanel01Длъжна съм да предупредя, че комбинирах това вино с филм, който доста повлия – “Коко преди Шанел”. помните ли първата среща на Коко с лорд Артър? Той я видя рошава, по сатенена пижама, и каза: “Много сте елегантна.” И така си и беше. И това вино е такова – рошаво, но в сатенена пижама, уютно и достъпно, но елеганто. Обещайте ми, че преди да го пиете ще го охладите до 10 градуса, или поне ако искате да усетите сатенената пижама.

1 коментар за “Ризлинг и сатененета пижама на Коко

  1. Pingback: Как да комбинираме вино и вегетарианска храна | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.