Новозеладнски Пино ноар


Пино Ноар, Villa Maria Privet Bin, 2011, Нова Зеландия, 28 лв. Пикадили

пино ноар, вила мария, нова зеландияНаистина, много ми се пие Пино ноар тази есен. Това вино ме озадачи честно казано, така че се поразтърсих за други мнения. Разбира се, описанието в сайта им е хвалебствено, не че не е вярно, но има още нещо, което ме озадачава. Виното има затворен нос, нещо, което го забелязват и други пишещи за вино. Липсва експлозията, която ти отнася главата, така типична за Пино ноарите от Новия свят. И така… има нещо много особенно в началото, един от опиталите виното го описва като сапунчест тон, не  е точно това, но наистина има нещо прашесто в началото, следват червени череши, малини обичайните заподозрени в случая на Пино.

Това че, няма силно начало, не е толкова лошо, накара ме да обърна повече внимание на вкуса. А той наистина си заслужава вниманието. Леко, гладко тяло, обло и нежно на небцето. Но също така, жизнено и гъвкаво някак си. Червените плодове от аромата се пренасят и във вкуса и се развиват. Въобще вкусът остава дълго в устата и оформя продължителен и вълнуващ финал.

Само дето, продължавам да се чудя…на дегустацията на вина на Villa Maria опитах точно същия Пино ноар и на него всичко си му беше както си трябва.

С какво да го комбинираме? Пиното традисионно добре върви със сьомга, въпреки, че не е сред обичайно препоръчваните комбинации. Аз го опитах с фета и препечена филийка, доста съм доволна от резултата. Мекота на сиренето много приятно контрастираше на добрите киселини и гъвкавото тяло на пиното.

Advertisements

One thought on “Новозеладнски Пино ноар

  1. Pingback: Как да комбинираме вино и вегетарианска храна | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.