5 причини да пием Божоле


Всеки трети четвъртък на ноември виненият свят полудява. Едната половина си организира празници, партита и всякакъв маркетингов шум около новото Божоле. Другата половина яростно го отрича – не било добро вино, маркетингов трик и т.н. Каквото и да е вашето отношение, защо трябва да пренебрегваме повод да пийнем вино? Ако ви трябват по-сериозни арументи, ето още цели пет:

BeaujolaisNouveau1. Божолето си е френско вино, а за повечето от тях цената, как да кажа,  не е сред предимствата им.  Е, Божолето е достъпно вино, както и да го погледнеш. Особено тези от Nouveau appellation. Така че, в магазина търсете Beaujolais Nouveau.

Ако се чудите, точно кое Божоле да изберете, започнете от тук.

2.  Лесно и разбираемо вино, дори и за абсолютно начинаещи. Това е вино за парти, няма да ви занимава с танини, стуктура, стил и какво е искал да постигне енологът. По природа Божолето е младо вино, на 6-8 седмици и точно в това е очарованието му – финна текстура, изявени плодови аромати, ами това е. Пийте и се забавлявайте.

3.  Божолето е много гъвкаво за комбиниране с храна. Тъй като е лесно и непретенциозно за пиене, всякакви комбинации са позволени. Нарушете правилата. Каквито и да са плановете ви за вечера – сериозна вечеря с свинско, пилешко, постни ястия, парти хапки, парти без хапки… Божолето е насреща.

4. Няма проблем ако го забравите в хладилника. Сериозните червени вина, наистина е добре да се поднасят при темперетура 15 – 17 градуса, тогава разкриват истинската си красота. Ако обаче пропуснеш момента, вече не са чак такива красавици. Божолето е много по-непретенциозно. Охладете го до към 10-15 градуса и ще видите как гладко се плъзга по гърлото.

5. Истерията около този очарователен младок не е традиция, а маркетингова стратегия. Успешно реализирана, при това. Ако се занимавате с маркетинг, отдайте дължимото на колегите и пийнете едно. Може пък да ви вдъхнови за вашата супер успешна маркетинг кампания. Не вярвате? На мен ми се е случвало.

Beaujolais party

И една бонус причина. Споменах ли, че е вино за парти? А, да.

Е, какво чакаме? Наздраве!

2 коментара за “5 причини да пием Божоле

  1. Pingback: Как да комбинираме вино и вегетарианска храна | Fresh Cuts of Life

  2. доставка кафе

    До сега само веднъж съм имала възможността да пия това питите и то беше на един празник, където друго,което мога да пия като по лек алкохол нямаше.Останах доста приятно изненадана от вкуса. Това е че в някои по големи магазини го търсих и така и не видях.Ако може да ми помогнете от къде да си го закупя ще ви бъда благодарна.Пък и щом е вино за парти няма как да не се сдобием с него по тези идващи празници.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.