Как плодовият чаровник се превръща във винен благородник


Casillero del Diablo, Каберне совиньон и Сира, Чили, 2011

cassilero del diablo Понякога и аз, като всеки друг, имам тежки дни. Днес не беше ден планиран за вино, но ситуацията беше извънредна. Тежък ден като днешния, изглежда много по-добре след чаша вино, е… две чаши, добре де, две чаши и половина.

Виното е на чилийския производител Don Melchor и това е една от средните му серии.  Има фамозно онлайн представяне и великолепен  сайт, легендата за El Diablo и ала бала. Намерих много невероятни ревюта за това вино – то не бяха плодове, череши сливи, касис и т.н. Истината: плодовият аромат е преминал. Ако търсите череши и боровинки вземете си друго вино. Обаче, за сметка на това,  бутилковият аромат се е развил. Виното старее благородно. Пипер, кедър, карамфил, кафе, но не натрапчиво, а интелигентно и интегрирано.  И дълбоки плътни аромати на какао. Вкус: плодове има и те са във вкуса –  касис (от кабернето) и сладки боровинки ( сирата), какаото, вече облагородено до

beaf

тъмен шоколад  и подправките се пренасят и във вкуса (заради 14 месеца отлежаване във френски бъчви). Виното е на път да се превърне от несериозен плодов чаровник, във винен благородник. Разбира са, ако имаме търпението да го изчакаме да се развие.

На масата: това  вино иска протеини – свинско, телешко, каквото ви leaksдуша иска. Освен протеини иска и пикантна храна, аз го опитах с грилован праз, поднесен с лютичък сос винегред и козе сирене.

Заслужава ли си? Ще си купя втора бутилка, веднага щом получа заплата!

4 thoughts on “Как плодовият чаровник се превръща във винен благородник

  1. Pingback: Аристократът на къщата | Fresh Cuts of Life

  2. Pingback: Винен хороскоп – Овен, Телец | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s