Nota Bene – да обърнем ли внимание


Nota Bene, Сира&Малбек&Каберне Фран, Мидалидаре, 2011г., 15 лв. от Пикадили

След толкова много приказки за българските вина, някак си съвсем естествено посегнах към това вино в магазина. Бутикова изба Мидалидаре, разположена в Средна гора, от доста време предлага на пазара интересни вина. Nota Bene е на латински и означава „Обърнете внимание“.

Nota Bene, midalidare, мидалидаре, каберне, малбек, сираЦвят: Красив тъмен, почти непрогледен.

Нос: доста затворен, аромати на тъмни горски плодове – къпина или боровинка, някои намират черница и синя слива. ОК. Не и аз. Намират още тютюн, кожа, ликорис. Чудя се, дали сме пили едно и също вино.

Вкус: много обло и сочно с чудесен баланс между киселини и танини. При такъв купаж с сортове като Сира и Малбек очаквах по-изразени и зърнести танини. Но не е така – велурени и меки.Свършили са чудесна работа с вкуса, но сякаш в старанието си да направят вино с много загладено и елегантно тяло

nota bene, мидалидареса изпуснали ароматите някъде по пътя. Не, че ги няма но са някак си еднообразни и едно планови и виното няма развитие. Фино и елегантно вино, но не е вълнуващо и не предлага нищо интересно. Цената от 15 лв. не подобрява положението. Има доста добри вина и български и чужди с цени 15 – 20 лв. и състезанието в тази категория е доста конкурентно.

На масата: Виното е доста по-добро с храна. Моят избор беше лингуини със сос от домати, прошуто, песто, малко сметана и ементал. Не съм избирала специална рецепта, а от нещата в хладилника импровизирах сос, като търсех някакъв ефект на дълбочина на вкусовете и гладкост. Така си представях и самото вино.

Заслужава ли си: очаквах много повече.

Advertisements

3 thoughts on “Nota Bene – да обърнем ли внимание

  1. Pingback: Отново Мидалидаре | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.