Греяно вино


Не обичам сняг и това си е. Свързвам го със задръствания, кал, мокри крака и напръскани панталони. В такова време просто няма как да пия нещо различно от греяно вино. Няма точна рецепта за тази разкошна напитка. Аз ползвам една с доста екзотични подправки. Ето я и нея:

греяно вино, портокал, канела, анасон

Трябва ви 1 бутилка вино, един портокал или ябълка, но аз предпочитам портокал, няколко пръчици канела, 2-3 звездни анасона, 1 или по-добре 2 шушулки кардамон, 2-3 цветчета карамфил, десетина зърна черен пипер и 3 супени лъжици мед.

Сложете виното, всички подправки, медът и нарязания на кубчета портокал в тенджера. Много е важно да не завира. Алкохолът се изпарява при висока температура, а ние искаме все пак да го има в нашата напитка. Дръжте го на котлона не повече от 10 минути. Това е съвсем достатъчно.

греяно вино

Необходими условия, за да се насладите максимално – топло одеялце, любима книга и по възможност камина.

Наздраве!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s