Най-нелепите въпроси за виното


въпроси за виноМного често приятели и всякакви познати, решават, че съм голям експерт по вината. Не е вярно. Дали да им го призная, все още не съм решила 🙂 Получава се странен и забавен ефект, задават ми всякакви въпроси свързани с вино, логични, интересни и нелепи. Ето и най-странните въпроси, които са ми били задавани по темата:

1. Онова вино, което го пих в една кръчма в Ница по Великден, защо беше толкова кисело? – Ами…не знам. Честно казано, не знам дали някой може да отговори на такъв въпрос.

2. Как може да харесваш вино, то е много по-нетрайно от уискито? – Признавам, че не отговарям на този въпрос, въпреки че го чувам много често. Вече ми омръзна да обяснявам, че това са различни категории. Да не говорим, че харесвам и уиски. Фактът, че не противопоставям двете напитки, много обърква питащите.

3. Кога е подходящо да пия това вино? – Е, поне на този въпрос имам ясен отговор и той е:  „Веднага щом ти се припие.“ Разбира се има вина, които могат да отлежават и да спечелят от това, или да не спечелят. Пийте си вината – това е моето отношение. Особено след като ми разбиха апартамента и ми отмъкнаха всички грижливо пазени бутилки…

въпроси за вино, вино с приятели4. Кое вино е хубаво? – И на този въпрос мога да отговоря. Хубаво е това вино, което ти харесва. Точка.

5. Пино Гриджо / Мерло / Мискет/ на дядо ми виното, е най-хубавото вино на света, нали Мария?  – Ами да, какво да кажа. Очарованието на виното е точно в това, че няма най-хубаво вино на света. Има най-хубаво вино тук и сега, в този момент и споделено с тези приятели.

И накрая най-великият въпрос, който е толкова нелеп, че чак е готин.  Беше зададен от амбициозна журналистка към представител на световно известна изба, по време на дегустация.

WINE DOESNT ASK6. Какво е отношението на Вашата изба към дъба? – Позволете ми, да не коментирам 🙂

 

 

Реклами

8 thoughts on “Най-нелепите въпроси за виното

 1. Гергана Лазарова

  Мими, страхотна си! 🙂
  А на тези …, които са влезли в дома ти, пожелавам да не разберат и капка от това, което ще опитат. Не заслужават!

  Успех занапред и още по-хубава колекция ит пожелавам!

 2. Lussi Evtimova

  Много свеж и забавен пост, Мария 🙂 И тъй като вярвам, че хората сме неспирен извор на такъв материал, ще очаквам продължение 🙂 Поздрави и наздраве с най-хубавото, което имаш под ръка!

 3. smokinka

  Ах, как ме разсмя! 🙂 Моя приятелка след кратко живеене в Кипър се завърна, планира парти и като започнахме да пазаруваме за събитието изведнъж в голям магазин започна да подскача и да оцъкля очи и да маха с ръце „олеее винотоооооо Пино Гриджо! Уникалнооо е! “ И сегаа, то не бяха мусака с вино, риба с вино, без да имаме изобщо някаква идея с какво „върви“ …. :))))))

  1. fresh cuts of life Автор

   Радвам се 🙂
   Важното е виното да върви с приятели и добро настроение. И храната ,разбира се, е важна, но поне за мен настроението е по-важно. Продължавайте да експериментирате. Ако муската е била с тиквички и картофи и по-малко кайма, може пък да не е била, чак толкова лоша идея 🙂

 4. Александър

  Съжалявам за искреноста си, но статията е абсолютно безсмислена. Поне 1 полезно нещо да бяхте казала. Хубаво е, че са приятелите, че да правят четки 🙂
  Забавна също не е, но поне според моето чувство за хумор, тук може и да греша.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.