Съкровища под носа ни


Обичам Фейсбук. Точно от там научих за Базара на изкуствата – „Изкуство, вино и шоколад“, който беше тази неделя. Три неща, които обичам и то накуп. Реших да се разходя до НДК и да хвърля едно око. Открих прекрасни нещица, кой да предполага, че има такива съкровища и то, точно под носа ни. Трябва само малко да се поразровиш.

чантаХаресах си тази уникална чанта от естествена кожа, произведена в един единствен екземпляр. Е, може би следващата уникална чанта ще бъде моя. Като събера пари за нея.

шоколадШоколад, поне имаше достатъчно – Pure Chocоlate за щастие бяха сред изложителите. В отделен пост ще пиша за тях.

хартияОткрих много находки, като тези нетрадиционни бижута на Binspired. Използвани са съвсем традиционни материали, но употребени по най-неочакван начин. Ето ги хартия, макарони, пръчици канела.

орхидеиОчарована съм от ефирните обици от истински цветя залети с бижутерска смола. Тези са с орхидеи – Dora Nedialkova – ARC.

Сладурски картички, калъфи за таблет и какво ли още не. Беше прекрасен ден.

керамика колиеЗа съжаление, не запомних авторът на това прекрасно колие. Ако го види тук, много моля да ми се обади, ще му напиша името с удоволствие.  Авторът на това прекрасно колие, изцяло от полимерна глина, е Бистра Каналиева. А тук открих още много нейни, още по-красиви бижута.

Най-много се впечатлих от емоцията, която хората влагат в произведенията си. Много си личи, когато нещо е направено с любов.

Advertisements

9 thoughts on “Съкровища под носа ни

  1. Гергана Лазарова

    Обиците… Виждала съм ги в Пловдив преди поне 3 години, даже повече, и определено останах очарована, прекрасна идея са. Както и цялото това събитие, Мими. Съжалявам, че научавам късно…
    Поздрави и хубава вечер!

  2. Compliment

    Здравейте, благодаря за хубавите думи! Колието с копчета е мое дело :), изработено е изцяло от полимерна глина. … а относно обиците на Дора, няма как да сте виждали точно тях преди три години, тъй като тя ги изработва отскоро… Отличават се с много настроение и собствен почерк 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s