Биреният фест – репортаж


Трябва да има повече бирени фестове в София. Поне веднъж месечно. Софийска община? Организаторите? Имаме ли някакъв шанс? Сериозно, беше много хубаво – хубава музика, която хората много лежерно си слушат на тревата

бирен фест

Със забавления и спорт

бирен фест софия

Разбира се сръбската скара е тук

бира, сръбска скара

Както и нечовешки вкусните бургери на Boom Burger.

boom burger, burger house

и бира. Много бира. Ето, някои от бирите, които за пих. Стратегията ми беше да пия само бири, за които не съм чувала.

zwickl, бираZwickl – много подходяща на начало на биропиенето, много свежа, почти лимонена, с леко тяло и фино газирана. Тази бира е много по-добра, когато се пие от бутилката, свежестта и се усеща по-добре.

Bush – белгийски червен ейл, от три вида ечемик. Оказа се много сериозна бира, 12% алкохол, почти като вино. Тази бира, вече си е за чаша, Даже я сервират със специална такава към нея, за да фокусира ароматите. Е, има какво да фокусира. Много плътна и гладка, съсбуш, бейгийска бира силен малцов вкус. От начало е леко сладка и след това идва плътен бирено-горчив вкус. Много е забавно, че точно тази бира има много дълъг послевкус, наистина се държи почти като вино. Дълъг карамелен финал.

Направи ми впечатление, че има доста хора склонни да опитват непознати бири и да експериментират. Имаше и такива, които не можаха да се прежалят да опитат нещо различно от Каменица. И не беше въпрос на цена, защото гарнираха Каменицата си с разкошните (и не много евтини) бургери на Boom Burger. Но да се върна към бирите…

dry stoutDry Stout, пивоварна Camba – нефилтриран тъмен ейл. Най-интересната бира до тук, леко пикантна. Лека сладка, но тежко и солидно тяло. Изпълва устата с препечени тонове и …изненадващо, но нещо като шоколад. Има приятна сухота накрая, която ви кара да отпивате пак и пак.

Hop Gun, пивоварна Camba – нефилтриран тъмен ейл. Доста по  – лека и свежа от предишната бира. Никак не ми се иска да говоря за бирата, като за вино, но в тази наистина намирам крависи аромати на червени боровинки. Това така ме озадачи, че реших да разгледам сайта им. Описват бирата сhop gun, бира, ейл аромат на червени череши, кайсии и стафиди. Е, чак такива неща не открих, но череши имаше. Плодовете не са преобладаващи обаче. Има много приятни хмелови нотки, които са главната атракция на тази бира.

 

 

 

Опитахме се да опитаме всички бири, но не успяхме 🙂

бирите, хубава бира, бирен фест

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.