ХлеБар – баничките вече няма да са същите


ХлеБар, Hlebar

Снимка ХлеБар

Има едни страхотни местенца, вече са две, със симпатичната игра на думи ХлеБар. Да, от една страна продават страхотни хлябове. От друга, това е място за вкусно похапване. Често се отбивам при тях за една бърза арменска разядка, или някоя и друга вкуснотия.

Най-любими, обаче, са ми техните банички. Имат различни видове.  Класическата със сирене и яйца, хрупкава от вън, мекичка от вътре, просто безупречна! Необичайни, с

Снимка Хлебар

Снимка Хлебар

пълнеж от агнешка кайма, пикантна и интересна. А намигването им към Йоркширските закуски – баница с пълнеж от картофи и гъби ми е много любима. Звучи, необичайно, но в крайна сметка в тесто, по целия свят завиват почти всичко, защо не и това. Забравете за бозата и айрана, не че не ги продават, имат чудесна био боза. Но искам да ви предложа моя вариант – комбинирайте я с чаша бяло вино, Капатово шардоне и вионие, предлагат го там. Чудесно лятно вино, за което ще пиша по-подробно скоро. Дизайнът е прост, но пипнат и няма да ви разочарова. Чудесно кътче за отмора от градския хаос.

Обслужването им е добро, приятелско и ненатрапчиво. Много се впечатлих как момичето зад hlebar, баница, винощанда търпеливо се справи с най, ама най-капризния клиент, който гръмогласно си избира минерална вода около 10 (десет) минути. Аз щях да го наритам някъде към петата минута. Но това е друга тема…

Обърнете специално внимание на музиката – джаз, рок (единственото заведение,  където пускат Artic Monkeys) и дори класическата музика не е изключение. Последният път там, се насладих на един от квартетите на Бетовен. Бетовен, за бога! Не се шегуват тези хора. Баница с картофи и гъби, великолепно бяло вино и класическа музика – летвата към софийските банички е вдигната високо.

7 коментара за “ХлеБар – баничките вече няма да са същите

 1. mgiurova

  Ами какво да кажа, дояде ми се баничка с бяло вино за закуска. Много добра информация – ще трябва да ги потърся! Хубав уикенд и успешни нови находки:)

 2. Гергана Лазарова

  Мими, цяла симфония за баничките… Много интересно, благодаря ти! 🙂
  А как ли би било, ако се вложи вино в баничка (като съставка)…
  Поздрави!

 3. Pingback: Вино за лятото – Капатово, шардоне и вионие | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.