България и българските сортове –  акцент в програмата на Divino.Taste


Divino Taste

Както всяка година и тази Divino.Taste ще предложи много и разнообразни майсторски класове и лекции. Ще има по нещо за всеки вкус. Новото този път е, че е отделено подобаващо място за традиционните местни български сортове, както и на мястото на България на световната карта на виното.

 Мавруд и Мелник са два от най-старите и най-ценни и популярни български сортове. Кой от тях е ще бъде вашият любим сорт,  ще имате възможност да прецените сами по време на курса на БВА с водещ Вили Гълъбова Мелник срещу Мавруд. Под нейното вещо ръководство ще опитвате и двата сорта от различни производители и стилове. Истинска битка между два гранда.

 Програмата на Divino.Taste включва още един своеобразен дуел – този път между Руен и Рубин. Това е един от най-интересните за мен майсторски класове.  Вината от сорта Рубин са сред най-харесваните у нас, а тези от Руен са по-малко познати. През последните години сортът типичният за долината на Струма сорт руен преживява истински възход и изненадва все повече с качествата си. Участниците и в двата дуела ще имат възможност да гласуват и да изберат своя фаворит.

 Къде стои България на световната винена карта по отношение на сортовете Сира и Вионие ще разберем с две сравнителни дегустация на български вина от тези сортове с техни аналози от световна величина. В събота 15 ноември е битката България срещу света: сира, а в неделя 16 ноември България срещу света: вионие. Водещ и на двата майсторски класа е Яна Петкова.

Билети за програмата на Divino.Taste може да купите тук.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s