Каталог на българското вино 2015


каталог на българското вино 2015За трети пореден път излиза Каталог на българското вино 2015. Една малка сладка книжка, която е пълна с полезна информация. Представени са 800 вина от 120 изби с актуалните им реколти на пазара. Не мога дори да си представя усилието да се опитат и оценят толкова много вина, но авторите Цвета Тановска и Катя Йончева се справят повече от успешно. Доста от оценките ни съвпадат, което ме радва.

Каталогът започва с вината получили максималната оценка от 5 звезди. Цели 33 вина, повечето ги познавам, но има и доста нови. Българското вино се развива все по-добре.

Включени са и няколко интересни допълнителни теми – Моят дълъг път до българското вино – мнението на един австрийски любител на вино, Ресвератролът – виненият доктор, Тирбушоните, Професия сомелиер, Божоле Нуво, 10 тайни на доброто червено вино, Винените реколти в България, 10 български винени сорта.

Каталогът,  е една от най-полезните винени книги, ще ви ориентира в богатия, но хаотичен пазар на българското вино. Това, което ми харесва най-много е, че авторите са доброжелателни към всички изби. Въпреки това оценките са обективни. Описанията са цветисти, но освен това са написани така, че да ви ориентират максимално добре. Наистина дават представа какво да очаквате от дадено вино.

Може да го намерите на доста места, както и да го закупите онлайн. И още една интересна услуга – срещу SMS на стойност 2,40 лв. (та това е по-малко от една чаша с вино) можете да се абонирате и да имате достъп до каталога и онлайн. Така де, не можете да го носите непрекъснато в джоба си, нали?

Advertisements

One thought on “Каталог на българското вино 2015

  1. Pingback: Книги за виното | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.