Розето и ефектът му върху женските настроения – Rosetto, Better Half


розето, бетър халфRosetto, Better Half  Winery, Мурведър, Гренаш и Сира, 2013, 15.90 лв.

Днес не беше ден планиран за винопиене, но се случи нещо съвсем непредвидено. Получих много хубава новина и така се зарадвах, че всички други планове отидоха по дяволите. Отварянето на бутилка вино вече беше неизбежно. Дори, знаех точно коя бутилка ще отворя. Без никакви колебания – Розето на Бетър халф. Това е нова изба, от няколко месеца е на пазара. Правят бутикови вина в много къси серии, експериментират със сортовете и залагат на много добро качество.

rose colorsЦвят: Сьомга, но малко по-блед и с леки розови оттенъци. Нещо като чашата в средата.

Аромат: Описват го като “интензивен нос с аромати на бели цветя, червени горски плодове…”.  Ех, тези цветя, така пък да ми бягат…но наистина усещам изявен аромат на  горски ягоди…цитрус… зелена чушка и даже сметана. Едновеременно закачливо, игриво и цивилизовано, нещо като музиката на Бени Гудман в най-добрите му години. Ето така...

Вкус: Ефирно гладко тяло, с много по-лека и деликатна масленост от това на Максима. Виното е свежо, но в същото време има и деликатно меко и източено тяло. Дълъг послевкус, в който се усещат отново ягодите, цитруса пък вече съвсем определено е грейпфрут и лека минералност.

rose with good newsЗаслужава ли си? Хубавите новини се споделят с приятели, нали? Ето защо, аз и това розе, много бързо се оказахме в центъра на развеселена женска компания. С напредването на бутилката виното се представяше все по-добре и както една приятелка го изрази: “Тези от Бетър Халф, наистина знаят как се прави вино”. От тук нататък разговорът обърна посоката си към темата що за личност трябва да е човекът, направил розе способно да развълнува толкова много женски сърца. Спестявам ви го, все пак това е блог за вино, но Rosetto наистина има този ефект.

На масата: Хората все ме питат с каква храна си подхожда това вино, а с каква храна онова…Тази вечер разбрах, че има универсална рецепта – с добри новини. Всяко вино им подхожда. Наздраве!

Advertisements

2 thoughts on “Розето и ефектът му върху женските настроения – Rosetto, Better Half

  1. Pingback: Вино за Великден | Fresh Cuts of Life

  2. Pingback: Rose Boutique – нашия прочит на Прованс | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.