Mалини и мерло Tрастена


Трастена, Малини и Мерло, 2014, 15 лв. , малиново вино, произвежда се от семейство Георгиеви – производители на био малини

malini-merlot-trastenaВече писах за Малиновото вино , което много нашумя напоследък. То събира овациите на купувачите, но и няколко презрителни погледа. Било много сладко, много кисело, много…малиново. Е, всеки има право на мнение, нали? Все пак, ако малините ви идват малко в повече, има решение. Тръстена предлагат комбинация от малини и мерло. Естествено, че бях много любопитна да опитам и този вариант.

Добавянето на мерло позволява да се намалят захарите, които някои хора споделят, че са им доста в малиновото вино. Всъщност, то няма как да не е сладко, защото самите малини са много кисели и ако не е тази сладост, просто няма да става за пиене. При вариант мерло и малини, нещата са доста по–балансирани. Малините и мерлото ферментират отделно. Ферментацията протича при ниски температури – целта е да се запазят максимално плодовите аромати. Не добавят никакви допълнителни.

Цвят: Тъмно червен рубин. Докато малиновото е нещо като тъмно розово, това получава рубинена дълбочина от мерлото

Аромат: Много малини разбира се, но освен това има и сортовите аромати на мерло – сини сливи, боровинки и т.н. ароматът е по-задълбочен, многопластов и интересен

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВкус: Онази сладост, от малиновото е обуздана. Добро ниво киселини, но са балансирани в общата картинка. Червени плодове. Сатенено усещане на небцето.

На масата: Производителите го препоръчват със всички видове сирена, които се произвеждат у нас, или с паста. Този път спазих препоръката им. И  с паста е просто разкошно.

Заслужава ли си? Прекрасно вкусно нещо. И както казва една приятелка In Trastena we trust!

Трастена може да откриете в доста деликатесни магазини, млекарници Добрев и в някои ресторанти. На повечето места цената му се движи около 15 лв.

Advertisements

One thought on “Mалини и мерло Tрастена

  1. Pingback: Греяно вино 2 | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.