Розе от Прованс


Chateau D’Astros, Rose, Cotes de Provence, купаж, 2013, 22лв.

розе Прованс АстросЕдин приятел, има манията да посети всяко едно възможно място в света. Наистина. Всяко едно. И  пътува ли, пътува много. Казва ми: “Знам че това е мания, дори болестно състояние и положението е извън контол. Но просто съм го приел като част от живота си.” Какво общо има той с този пост? След малко ще разберете.

Взех това розе, защото останах с малко противоречиви впечатления от предишното и побългарения му прочит  на Прованс. Така че, реших да се отправя към първоизточника – розе от Прованс.

розе сравнениеВсъщност, пих двете розета едновременно и от един и същи вид чаши. И двете са от 2013 т.е. старата реколта и поне теоритично ако има някакви негативни последствия би трябвало да засегнат и двете. Не съм го планирала прецизно, но двете са горе-долу са на еднаква цена. Знам какво си мислите. Тя е маниак. Да, прави сте. И аз, като моя приятел си имам мания, която е извън контрол. Той съвсем логично има туристическа агенция. А моето алиби какво е? А, да…имам блог. Е, да напиша два реда тогава, за това вино.

Нашто си е хубаво и стои съвсем добре до френския си колега.  Няма толкова атрактивен нос, но пък на вкус е по-свежо, интензивно, дори малко агресивно. Rose Astros си има ягодката, която толкова ми липсваше в предишното. И някои други неща.

Цвят: Бледо розово с лек бакърен нюанс. На снимката е това в дясно.

Аромат : Горски ягоди, резен праскова, минералност. Изкусителен аромат.

Вкус:  Нежно и обло и гладко. Синът ми, който няма идея какво е розе и т.н. и съответно няма никакви очаквания и предразсъдъци  каза: “Най-мекото вино, което съм пил”. рататуйРазбирам какво иска да каже.

На масата: Нещо непретенциозно, свежо и пролетно. Моят избор беше рататуй. Не знам дали е провансалска кухня, но не беше никак зле.

Заслужава ли си? Искам още една бутилка от това. Точно като за началото на пролетта е.

Advertisements

2 thoughts on “Розе от Прованс

  1. Pingback: Fresh Cuts of Life

  2. Pingback: Discover.Vino – вината на Южна Франция | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.