Как паднах жертва на винения маркетинг


Beaujolais Nouveau Rose 2014, производител Georges Deboeuf 100% Гаме, Божоле, Бургундия, Франция, от Casavino, 20 лв.

beaujolais rose nouveauЩе бъда честна с вас – чак пък толкова да няма никой в това розе, просто не е истина. Свежо тяло, абе доста свежо тяло, с лека горчивина накрая. И май е това. Но да започна отначало…

Цвят: по-червено и топло от розетата, които ми се случват напоследък.

Аромат: много, много, много лек намек за малини.

Вкус: леко тяло, добра освежаваща киселинност, и лека горчивина. Кратък послевкус., в устата остава не особено приятно усещане за нещо кисело и горчиво

Ако не беше препоръката на човек, на който вярвам въобще нямаше да го взема. Още етикета си казва всичко, маркетинг at its best както се изразяват някои гурута в тази област. Божолето никога не е било забележително вино, да има и добри, но обичайно това си е вино за парти, непретенциозна напитка за случаите, когато купона с приятелите е главната атракция. Точно това е блестящ пример как със силата на маркетинга може да се продава продукт, който не блести с нищо особено.

Тук имаме един много логичен ход на производителя. Божоле нуво се купува предимно ноември – декември и после замира. И как иначе? Нали тогава на пазара излизат истинските вина. Е, това Божоле Нуво Розе е продукт екстеншън. Казано на маркетингов жаргон. На човешки език това значи, че когато потенциалът на пазара се изчерпи и продажбите са достигнали тавана си, правиш вариация на продукта и така разширяваш пазарната си ниша. Или както е в в случая, удължаваш сезонността на продажбите си.

божоле розеИма много такива примери – Кока кола и Кола Зиро, Гинко и Гинко прим и т.н, няма нищо лошо в това. Просто трябваше да се сетя в магазина за тези неща, докато се мръщех подозрително на етикета.  А не, у нас след първата половина на бутилката.

На масата: Поднесете го със свежи летни храни – салата, риба, пиле. Моят избор беше много прост – пиле със салата и печени пресни картофи.

Заслужава ли си? На тази цена, може да намерите и доста по-вълнуващи розета.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.