Morino – ново винено място в София


Истината е, че местата в София, в които на виното се обръща специално внимание не са много. И когато се появи още едно, това винаги е новина, на която си заслужава да се обърне внимание.

morino 1Морино, или Morino Chic Urban Wine & Dine, както е цялото му име, се намира на площад Македония 1, oтдясно на сградата на КНСБ. Артистично обзаведено и с приятна атмосфера, мястото не е голямо, но пък е уютно. Освен това има и кокетна външна част.

А сега, главното – вината. Разполагат с добра селекция от внимателно подбрани вина. Голяма част от тях не могат да бъдат намерени на друго място, внасят се директно от собствениците. Така че, ако сте от любопитните и обичате да опитвате нови вина, отбийте се да видите какво предлага и Морино.

Уникалното в концепцията на заведението е, че по-голямата част от стотиците им вина се предлагат и на чаша. Знаете, обикновено в заведенията има 5 – 6 вина, които може да се поръчват на чаша. Или просто бяло и червено. Зависи къде сте попаднали. Собствениците тук, твърдо вярват в развитието на винената култура и това, че трябва да има възможност да се опитват колкото се може повече различни вина.

Специално внимание се обръща и на храната, в този малък и артистичен оазис се вихри талантлив майстор-готвач. Много скоро в Морино ще може да се ходи само с резервация.

morino2

морино

Малка част от винената колекция

морино

Селекцията от чайове

морино

Все пак виното е главният герой тук

Advertisements

3 thoughts on “Morino – ново винено място в София

  1. Pingback: Най-четеното за 2016 | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s