Балкански фестивал на ракията за трети път в София


балкански фестивал на ракията софия 2015Съвсем скоро ще имаме удоволствието да посетим още приятно есенно събитие. Балканският фестивал на ракията отваря врати за трети път.

Кога: На 6  и 7 ноември ot 12:00 do 20:00 ч.

Къде: НДК, зала 6.

По време на фестивала ще бъдат представени ракии от родните производители, както и традиционни, високоалкохолни напитки от Турция, Гърция, Македония и Сърбия. В рамките на фестивала, ще имаме възможност да дегустираме над 250 вида дестилати. Освен пълна гама продукти, производителите ще изложат и най-новите и специални отлежали ракии.

Какво е новото?

За първи път по някои от щандовете ще може да се опитат наградени ракии и медалисти от престижни световни конкурси. Фирмите, които ще представят напитките си са: ВИ “Едоардо Миро­лио”, “Винпром Карнобат”,  Винпром “Пещера “ ВИ “Карабунар”, “Вини” – Сливен, “Черноморско злато” , “Винпром Свищов”, “Винекс Преслав”,’Врачанска теменуга”, Дестилерия “Исперих’.

raki 1Не само ракията е във фокуса на фестивала. Традиционните анасонови напитки раки, узо и арак от Гърция, Турция, Македония и Сърбия ще присъстват също. Представени са от “Ла Вита България”, “Геслин”, “Металотехника”, “Винарна Алекс”, “Селеста трейдинг” и др.

Премиери

На фестивала ще бъде и премиерата на TEKIRDAG RAKISI 10 – 47,5 градусова всепризната луксозна ракия. Дестилира се в 10 номерирани ръчно изработени медни казана от грозде достигнало възрастта си. Бутилката е украсена с меден обков. Придобива кремаво бял цвят когато се добавя вода.

Освен ракии, посетителите ще могат да видят и опитат и виненото бренди на Черноморско Злато. Бренди Черноморско Злато 33/ХО – Винено бренди, произведено по класическа технология от винен дестилат, отлежал над 33 години в дъбови бъчви. Очакваме го с нетърпение.pliska brendi

Още едно бренди ще бъде представено на нашето внимание. За първи път и специално за Balkan Rakia Fest 2015 – новото премиум бренди „Pliska XO Premium“ направено от 10 годишен дестилат, представено от Винекс Преслав.

Посетителите ще имат възможност да закупят напитките на цени на производител директно от изложението на специален промо магазин – изграден специално за изложението с подкрепата на Меик 98 ООД. Хранителна зона ще бъде организирана с подкрепата на верига ресторанти Рубаят. Програмата на фестивала включва още мастер класове и лекции. Конкурс „Продукт на потребителя”, организиран с Асоциацията „Активни потребители”, ще оцени любимата напитка на посетителите.

Advertisements

One thought on “Балкански фестивал на ракията за трети път в София

  1. Pingback: Новото на Rakia FEST 2015! | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.