DiVino.Taste 2015 – майсторските класове


Divino taste PR 4По традиция, най-големият форум на българското вино предлага богата съпъстваща програма. За тазгодишното си издание, DiVino.Taste поглежда към огромното винено разнообразие на съседните страни от Балканите. Тази част на Европа изобилства от сортове и стилове, а от съчетанието на древни традиции с модерни тенденции се получават изключителни интересни вина. По време на майсторския клас Виненият вкус на Балканите: неоткрити тероари Ирина Софранова ще ни запознае с много неизследвани територии и тайни за земята, която всички си мислим, че познаваме.

Светът на Херес – За Фернандо Кардеса Кабрера светът започва и свършва в Херес де ла Фронтера – неговото родно място. Страстта му към най-емблематичното вино на Испания е толкова голяма, че той се е превърнал буквално в негов посланик. Доверете му се, той ще успее да запали и вас с тази дегустация на вълшебни хереси в най-разнообразни стилове!

топ 10 вина за 2014Ретроспекция на реколта 2009 – това бе една от големите реколти в Европа и безспорно една от най-добрите в България – спокойна, топла, дори гореща, щедра. Традиционният ни преглед на едни от най-добрите вина от тази година този път ще води Вили Гълбова от екипа на DiVino, за да видим как са се развили тези великолепни бутилки.

топ 10 българско вино 2014Серджо Херман, безобразно съвършен – това не е точно майсторски клас, а прожекция на вълнуващ кулинарен филм. Показва перфектно смазания механизъм в кухнята на един тризвезден ресторант, но също и напрежението да се задържи нивото му. Прожекцията ще бъде придружена от специално тристепенно меню на един от най-изтъкнатите готвачи у нас – шеф Димо Димов.

Ризлинг, или да обичаш на инат – Винарят на Винекс Преслав Стефан Пирев е познат на винената публика в България със своят упорит характер и безспорна любов към белия сорт ризлинг. Неговата работа с ризлинга е знакова – това са едни от най-добрите бели вина в страната. Да дегустира ризлинг заедно с г-н Пирев ще бъде шанс и чест за всеки ценител.

Историята на гръцкото вино е бурна като историята на народа, обитавал земите на днешната ни южна съседка. Хилядолетна традиция, голямо тероарно и стилово разнообразие и сериозно развитие през последните десетилетия – така най-кратко може да се опише съвременно винопроизводство в слънчева Гърция. Страната предлага и огромно изобилие от сортове – близо 300! За да представи огромните възможности пред винарството в Гърция, за DiVino.Taste 2015 в София пристига професорът по лозарство Стефанос Кундурас. С дегустация на 10 от най-интересните гръцки сортове той ще покаже как изглежда съвременното гръцко вино.

DiVino топ 10 за 2014 – Спомняте ли си 10-те най-добри вина за 2014, които винената медиа на България – DiVino, определи в началото на тази година? С този майсторски клас ние ще ви ги припомним и ще ви предоставим изключителната възможност да ги опитате наведнъж. Но не е само това… Ще може да ги дегустирате, придружени със специално подбрани хапки, приготвени от шеф Димо Димов. Дегустацията ще води Юлия Костадинова.

Петото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 20 до 22 ноември, в НДК София. Билети за изложбената част и майсторските класове се предлагат онлайн в магазин Vintageclub. Пълната програма на DiVino.Taste 2015 може да намерите на 2015taste.divino.bg/.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.