DiVino.Taste – тактики и стратегии


Дивино тейст 2015Голямото чакане приключи и DiVino.Taste започва днес. 65 изби и над 450 вина. Внушително е, както и да го погледнеш. Всяка година се сблъсквам с един и същи проблем, искам да опитам колкото се може повече вина, но накрая всички започват да се сливат в едно общо, замаяно-щастливо усещане. Как да не потънем във виненото море? Как да запомним и сравним възможно най-много вина? Ето някои тактики, открити от мен и мои приятели в годините:

Разделение по цвят – близко е до ума и много хора правят точно това, един ден опитват бели, а на другия само червени вина. Удобно, просто за изпълнение и без главоболието накрая.

Разделение по региони – щандовете и без това са разпредели по региони (толкова любезно от страна на организаторите), че просто те подканят да направиш малки винени пътешествия. Дунавска равнина, Западна Тракия, Долината на Струма, изборът е ваш. Миналата година направих точно това и открих много интересни закономерности, които ми бяха убягвали до сега.

Разделение по сортове – чудесна идея, която ми подсказа Елена Нейкова от Еносиасти. Смятам тази година да опитам точно този подход.

апп дивино тейстОрганизация на впечатленията – а сега е време и за малко стратегия. Освен традиционната книжка с изложители и вина, тази година има и новости. Организаторите са създали приложение DiVino.Taste 2015, работи само Android. Всеки посетител с ъс смартфон или таблет, с тази операционна система  ще може  да оцени всичките вина, представени на изложението  и да запише дегустационните си бележки. С точки от 1 до 10 може да се оценяват цветът, носът и вкусът, а за общото впечатление, което виното създава, може да се дадат до 7 звезди. Безплатното приложение предоставя интерактивна карта на разположението на всичките 66 щанда на изложителите. Друг начин за търсене на изложителите е според винения регион, в който са разположени.

А, коя е вашата стратегия? Не ми казвайте. Ще се видим на DiVino и ще ми разкажете лично 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.