Петна от вино – част II


Наближават два винени празника и за да не си ги разваляме, ето още няколко съвета за почистване на петната от вино. Това, което прави виното толкова трудно за премахване че съставът на петната е от багрилни елементи, захари и танини. Поради това, процесът на отстраняване е по-сложени и продължителен, отколкото при другите петна.петна от вино

  • Изплакнете обилно с вода, дори и да се наложи да го правите няколко пъти. Търпението тук е от първостепенно значение.
  • Докато петното е все още прясно, посипете го с мляко и оставете да попие. След около час би трябвало следите да са изчезнали.
  • За петна, които са засъхнали добра идея е да ги покриете с пяна за бръснене, преди да сложите дрехата в пералнята.
  • Друг изпитан метод е комбинацията лимонов сок и сол. Залейте петното със сока и посипете с дебел пласт сол. Ако се налага повторете операцията няколко пъти.петно от червено вино
  • Отново за засъхнали петна – намокрете петното с малко студена вода и изперете тъканта в разтвор на глицерин в съд с вода. Оставете да действа и изплакнете с малко оцет, разтворен във вода.

Но най-важното – не си разваляйте празника, защото щетите са поправими. Много важно е да се действа бързо. Колкото повече време минава, толкова по-малки стават шансовете за премахване на петната. Ето и още няколко съвета как да се справим с петната от червено вино.

One thought on “Петна от вино – част II

  1. Pingback: Петна от червено вино! Как да действаме | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s