Къде изчезна хубавият звук?


Прави ли ви впечатление, че от много време слушаме музиката си на слушалки, от телефон, флашка, в краен случай от лаптопа.  Да, mp3-те са удобни, но звукът им… А беше време, когато с трепет търсехме усилвател за грамофона си и обсъждахме безкрай най-подходящите колони за него. Музиката не беше сплескан, стерилен звук от компютър, а вълнуващо и споделено преживяване.

винитидж стерео, аналогов звук, винил

И както често се случва, съвсем случайно попадаш на точно това, за което съзнавано или не търсиш. Така и аз открих, че има едно място в София – рай за любителите на аналоговия звук. Vintage Stereo е срещу Съдебната палата в безистена на Търговския дом, точно срещу фонтана – съвсем в центъра на София, за да е удобно на всички и в същото време, трябва да искате да го намерите, за да стигнете до него.

жинил, плочи, ретро музикални уредби

Весо Митов, Ники Иванов и Станислав Грозев – Щъркела създават магазина от нулата. Идеята им е била да има автентична рокендрол атмосфера, без лъскави дизайнерски дрънкулки, но хората да се чувстват уютно и да намерят това за което са дошли. Е, получило им се е. Ако имате път към центъра, а сигурна съм че ще имате, минете през Vintaгe Stereo и поровете из старите винили. Послушайте музиката. И ще почувствате магията на аналоговия звук – дълбок, топъл и автентичен.

ретро музикални апаратуриПредлагат и ретро-музикални апаратури, някои от които от доста редки марки. Ако чудите къде да поправите онзи стар усилвател, на който толкова държите…е, вече знаете, предлагат и тази услуга. Както казва един от клиентите: „ Ако не са тези, много хора няма да имат нито свястна техника, нито свястна музика.“

базар на винилитеВсяка първа неделя от месеца организират базар на винили – можете да се включите като търговец, без никаква такса. Или търсите винил на любимата група ?  Нищо чудно да го намерите тук.

винтидж стерео

винили, базар на винилите

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s