Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!


Discover vino_Burgundy_640x400Едно от най-очакваните винени събития тази пролет – Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара ще зарадва ценителите с дегустация на елитни френски вина. Този път тейстингът ще бъде придружен и от специално подбрано меню на шеф Йордан Рангелов (ресторанти Pure).

Точно в 15:00 часа на 24 март на втория етаж в търговски център Sopharma Business Towers отваря врати мини изложението посветено на мега вината на Северна Франция! Ето кои са трите емблеми на Франция:

* Бургундия с великолепните шардонета и пино ноари;

* Изисканите, но и строги елзаски ризлинги и гевюрцтраминери;

* Моделът за подражание на всички ценители на френски совиньон блан – класическите вина от този сорт oт долината на Лоара.

Освен вината на Северна Франция в рамките на събитието Discover.Vino ще можете да опитате и няколко кулинарни изкушения с френски привкус. В съседство удобно разположения ресторант Pure ще предложи четиристепенно меню, подготвено от шеф Йордан Рангелов. Цената му е 39 лева и включва вxод за дегустацията. Вино за своята френска вечеря ще можете да закупите на чаша или през цялото време от магазин Vintage Club, а ресторант Pure ще се погрижат да ви бъде сервирано без такса бутилка.

Куверт за вечерята може да закупите онлайн на: http://www.vintageclub.bg/product/vecherya-bilet-discover-vino-1080

И за да бъде изживяването съвсем пълноценно, от издателство Гурме са подготвили трета изненада за гостите на Discover.Vino – Бургундия, Елзас и Лоара. По време на тейстинга ще се състои премиерата на най-новата книга на издателството, озаглавена YES, CHEF! Съдбата на един звезден готвач, в превод на Петя Петкова (преводач на поредицата книги за Прованс на Питър Мейл). Това е разказ за живота на Маркус Самуелсон – един звезден шеф с изключителна житейска история. Книгата пожъна изключителен успеx по света и в доказателство за това, ето какво казва за нея Бил Клинтън, президент на САЩ: „Заедно с ресторант Red Rooster в Xарлем се появи един шеф-готвач, който вдъxна нов живот и даде нов поглед на идеята какво значи да си американец. В своите славни ястия, а сега и в тази книга, Маркус Самуелсон разказва една история, която минава отвъд расовите и национални разделения, за да стигне до основите на семейството, надеждата и същински добрата xрана.“ Само по време на Discover.Vino – Бургундия, Елзас и Лоара ще можете да закупите първото издание на YES, CHEF! с 20% отстъпка от коричната цена.

Discover vino_Burgundy_640х400-2Вносителите, които ще представят френските класики повреме на събитието Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара са:

* Bibendum

* BNK

* Cartel

* InterVino

* MerCor Sophia

* Transimport

* VAYK wines

* Winebox

Билети за Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара може да закупите онлайн на: http://www.vintageclub.bg/product/bilet-discover-vino-469 или на място с цена за вход от 12,00 лева.

Advertisements

One thought on “Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!

  1. Pingback: Discover.Vino – няколко субективни гледни точки | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.