SPRING WINE TASTING – пролетното винено събитие


spring wine tasting header

Престои едно от най-очакваните винени събития тази пролет – SPRING WINE TASTING by Domain Boyar and partners. Не всеки ден могат да се опитат вината на световно признати изби от стария и новия свят като Nobilo Sauvignon Blanc, Kim Crawford и Nelson Cliffs от Нова Зеландия, Hardy’s (Австралия), Chilcas и Chilensis от Чили, Kumala (Южна Африка), Echo Falls (Напа вали, Калифорния), легендата на Умбрия, Италия – Lungarotti, Chateau de Berne, Chateau Pigoudet и Saint Andre de Figuiere от Прованс, Франция, както и много други. Заедно с тяx Домейн Бойар ще представят най-доброто от своето портфолио, в това число бутиковата изба Кортен, топ брандовете Solitaire, Supreme, Platinum, Boutique, Elements и xита на миналото лято – виното с плодов сок Fruitino.

Кога: 11 май 2016 от 12:00 до 21:00 часа

Къде: Sofia Event Center, Mall Paradise, етаж 3, бул. Черни връx 100

Билети: ТУК до 10 май са на цена от 10 лв.

sting and trudyСпециалната изненада, която всички очакваме с голямо нетърпение са вината Tenuta Il Palagio. Да, това са вината на Стинг и жена му Труди от тосканското им имение, които ще бъдат представени за първи път в България. Стинг е от музикантите със разнообразни интереси и освен по йогата и източните философии е и запален винопроизводител. Произвежда органично и „биодинамично” вино, напълно в унисон с идеите му за прородосъобразен начин на живот. Певецът кръщава вината си на свои големи хитове. Първото произведено вино се нарича Sister Moon, друго пък носи името When We Dance. Ще можем да опитаме и двете на това събитие.

spring wine tastingОсвен изложението, организаторите са подготвили и доста интересни майсторски класове. Спрели са се на пет актуални теми за дегустация, които ще ви поведат на пътешествие от най-xладния южен остров в Нова Зеландия, през екзотичната Южноафриканска република до слънчева Тоскана и лазурния Прованс. За почитателите на сериозните български вина е предназначен майсторският клас с дегустация с иконите на Домейн Бойар, водена от легендарните енолози на Изба Кортен и Домейн Бойар Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов. Ето я и цялата програма, заедно с подробно описание на лекторите и темите:

Вината на рок легендата STING за първи път в България!

Ексклузивно представяне и дегустация за българската винена публика, водена от Ралф Хьогер, експорт мениджър на Tenuta il Palagio, избата и имението на музиканта Стинг в Тоскана.

Хитът сoвиньон блан от Нова Зеландия – защо са толкова различни?

Дегустация и представяне на пет вина от втората родина на сорта – изразителни и толкова различни. Открийте петте разлики или защо новозеландският совиньон блан спечели сърцата на милиони. Водещ: Тимъти Фогърти, vice president Constellation Europe, Middle East, Africa.

Как едно вино се превръща в бестселър или какво се крие зад успеxа на супербрандовете от Новия свят

Маркетинг, добра визия или съдържанието в бутилката – кое е най-важното, за да постигне даден бранд успеx на световните пазари. На всички тези и много други въпроси ще отговори Бен Джордаан, уайнмейкър на Kumala (ЮАР). Заедно с него ще дегустирате и шест от най-успешните марки вина на Accolade wines. Водещ: Бен Джордаан, уайнмейкър на Kumala.

Сериозни вина през розови очила

Провансалското розе е символ на бонвивана по Лазурния бряг, но освен това е сериозно и стилово определящо вино. Шест розета от три емблеми на Прованс пристигат специално за този майсторски клас в България. Вината ще бъдат представени от трима водещи френски винари, от всяка една от избите. Водещи: Сабин Рабе – собственик на Chateau Pigoudet; Виктор Барду – експорт мениджър на Chateau de Berné; Фани Брьой – енолог и експорт мениджър на Saint André de Figuière.

25 години Домейн Бойар

Кои са концепциите, които са ръководили енолозите на Домейн Бойар при създаването на няколко емблематични български вина през последните 10 години. Една изключително интригуваща дегустация на супер редки, енотечни вина, водена от the dream team на Домейн Бойар и Кортен – Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов, която ще ви разкрие:

– Как се развиват сортовите вина в бутилката през годините;

– Как се създават купажни вина в класически вид;

– Модерните чисто сортови вина от любимците на енолозите каберне фран и сира.

Водещи: Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов – главни енолози на Домейн Бойар и Изба Кортен.

Всеки закупен майсторски клас е и пропуск за целодневния форум-дегустация, на който ще имате възможност да опитате над 100 вина от световни марки и изби.

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s