Фестивал на виното в Бургас


 

wine-tasting-2Ако сте в Бургас или наоколо и обичате вино, очакват ви няколко много приятни дни, защото скоро там започва фестивалът на виното. Ще имате възможност да опитате над 300 вина от български и чуждестранни производители.

Списъкът на участващите изби е повече от интересен – ВИ “Едоардо Миро¬лио”, “Винарски съюз”, “Винекс Славянци”, ВИ „Съединение“, „Вила Ямбол“, “Братя Минкови”, “Four Friends”, “Мидалидаре естейт” ВИ “Карабунар”, “Черноморско злато”, “Вила Юстина”, “Спиритус Санктус”, “Винпром Свищов”, “Анжелус естейт”, ВИ “Братанови”,  “Вила Мелник”, “Виа верде” BEST WINE, Селеста трейдинг”, “Профитрейд”, „Бонония естейт“, ВИ „Санта Мария“, ВИ „Малката звезда“, ВИ „Меди валей“, ВИ „Мараш“, „Вахенхайм България“, „Ферери груп“, „ВИ Тръстена“, ВИ „Новоселска гъмза“, ВИ „Видинска гъмза“, ВИ „Боровица“, ВИ „Двете тополи“, ВИ „Зеланос“, FIAL- ВИ „Даробас“.

Фестивалът има и тема – негово величество Шардонето ще бъде в светлината на прожекторите тази година.

Кога: 28-31 юли, от 14.00 до 22.00 часа

Къде: Изложбен център “Флора”

13835532_10207105141492509_630496217_o

Съпътстваща програма:

28.07. 2016

14.00 – 20.00 –    Конкурс „Изборът на потребителите – Шардоне“

17.00 – 17.30 –    Официално откриване

17.30 – 18.00 –    Връчване на отличията от конкурса „Шардоне на Бургаския фестивал на виното 2016“

18.00 – 19.00 –    Вината на Мелнишкият регион. Презентация с дегустация. Лектор Инж. Стойчо Стоев – енолог, международен дегустатор, управител на ВИ „Меди валей“

19.00 – 20.00 –    Златните вина на България, Лектор: Дегустация с Вихрен Велков – сомелиер № 1 на България за 2012 г., международен дегустатор

29.07. 2016

14.00 – 14.20 –    Връчване на наградите от конкурса „Изборът на потребителите 2016  – Шардоне“

15.00 – 20.00 –    Конкурс „Изборът на потребителите – бели, розе и червени вина“

15.00 – 16.00 –    Винарската анимация – в избата и в ресторанта Лектор: Инж. техн. д-р Светлана Станева, специалност „Алтернативен туризъм“ в ЛТУ – София

16.00 – 17.00 –    Виненото образование в България – реалност или химера Лектори: Александър Скорчев, Едуард Куриян, Димитър Николов – винени експерти и международни дегустатори

18.00 – 19.00 –    Българска премиера на интернет платформата Wine & Food Society,

19.00 – 20.00      Оранжевото вино – ефект или дефект. Презентация с дегустация на 5 вина. Лектор: Едуард Куриян, винен експерт

30.07. 2016

15.00 – 16.00      Вината на Грузия. Презентация с дегустация, лектор: Николета  Дикова – енолог

17.00 – 18.00 –    Чашите за дегустация, лектор: Маурицио Ферери – Председател на асоциацията на италианските сомелиери в България

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s