София диша – обзор на течните забавления


Има събития, които те застигат толкова мощно и непредвидимо, че не ти остава голям избор освен да се потопиш в тях. Това се отнася и за хубавите и за лошите. За щастие сега ще пиша за едно от хубавите.

София диша, за щастие се случва сполучливо вече няколко години. Нещо като сборище на умните и красивите, които продължават живота си и се занимават със своите си неща. Изглеждат млади, спокойни  и вдъхновени (Дърева, пукни се от яд), точно те правят София диша, да е толкова специално. От многото събития, които фестивалът обединяваше, ние се насочихме към течните забавления. Едва ли е изненада за някой, де 🙂

Тази година публичността на събитието мина покрай мен и се озовах там почти случайно. Но, то пък се оказа една от най-хубавите импровизации на които съм се подлагала напоследък.

София дишаИзложбата на Златини Орлов и Румен Панайотов беше в много непринудена обстановка. Аз си харесах тази – обтекаеми, органични форми, с лека заплаха в тях. Напомниха ми черепа на Извънземното.  Е, не знам дали Гигер би се съгласил с такова твърдение.

София Диша - Вила МелникСвежарите от Вила Мелник, отново ни показаха хубавите си вина, но и много настроение и усмивки. Само им вижте тениските. Не е нужно да да се харчат много пари за маркетинг sofia disha 5за да е успешен. Стига да има свежи идеи.

sofia disha 7

Малиновото вино на Трастена, накара София да възДИША по него.  Може би защото прие формата на сангрия. Великолепна сангрия. Бирения поклонник с мен, направи следното признание „много по-хубаво от бирата е“.  А това,  Оля чуваш ли, това е много  голямо sofia disha 6признание.

sofia disha 2Срещнахме приятелите от Максиум, които представяха нов джин, е поне нов за нас. Bulldog. И възмутени от липсата ни на познания за него ни предизвикаха на алкохолен дуел. Е, ние …какво, какво да правим. Пък взехме че приехме. Все някой трябва да защитава честта на течния блог.

sofia disha 1Музикалната игра на Старопрамен, в която се печелят приятни награди, ако изсвириш мелодията на техните бутилки също е доказателство, че често нестандартните идеи няма нужда да са скъпи.  Е, познайте каква ще бъде следващата бира, която ще си поръчам. Забавно и приятно, какво да кажа.

*За тези, които до сега са останали неизкушени от София Диша – това е мултижанров фестивал, програмата му включва визуални и сценични изкуства, литература, екология и спорт, социално-образователни инициативи.

sofia disha 3

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.