Дегустация на вино – това да, това не


divinotaste.jpg

– Знаеш ли, през цялото време търся смисъла на живота и не мога да го намеря.
– В хладилника провери ли?
– Проверих – няма.
– Значи, вчера сме го допили….

Започва DiVino.Taste, следващите дни с радост ще ги посветим на българското вино. Затова няколко основни положения какво да правим и какво не, за да си прекараме добре и да не изпадаме в положението от по-горе 🙂

Това ДА:

Хапнете добре – по-добре нещо с мазнини. Ще ви трябват, за да неутрализират алкохола.

Удобни обувки – ще извървите километри, независимо дали го искате или не, затова по-добре с нещо удобно, което да не ни разсейва от главното.

Без бели дрехи – ще попаднете на място със стотици отворени бутилки и още повече хора, лежерно придвижващи се с чаша в ръка. А всички знаем за необясненото от науката, но безусловно съществуващо привличане между белите дрехи и червеното вино.

Стратегията ви – можете да обикаляте вината по-региони, по сортове, или да започнете от любимите ви изби, или от миналогодишните победители. Тази година има рекорден брой изби, над 70. Добре е да имате план.

Новите изби – Обърнете внимание на избите, които ще се представят за пръв път на DiVino.Taste.

Можете да редувате бяло и червено вино. Повечето хора предпочитат един ден да опитват бели, а на другия червени. Има логика в това, но ако пробвате смесената система ще откриете изненадващ ефект. Сякаш рецепторите ви се рестартират и така можете да опитвате повече вина.

Хаштагът – ако искате да сте в час, какво казват другите за изложението в социалните медии, ползвайте #divinotaste2016.

Зареден телефон – най-вероятно ще си водите бележки, но още по-вероятно е да снимате вината, които харесвате. Така се помнят най-лесно. Затова, да заредим телефоните, ще ги ползваме често.

Майсторският клас – хубавото е, че ще получим много повече от дегустацията на вино. Има много добра съпътстваща програма от лекции и майсторски класове.

Храната – в някакъв момент ще се уморите и тогава е моментът да обърнете внимание и на предлаганата чудесна храна. Има оформена Slow Food зона, където малки производители на изключително качествени продукти ще ги предлагат на гостите на изложението.

Купете си вино – на изложението ще имаме възможност да закупим харесаните от нас вина на специални цени.

Приберете се с такси – шофирането след такова събитие не е от най-умните неща.

divino-taste-2016

Това НЕ:

Парфюм – елате без парфюм. Е, ако си сложите парфюм, лично вие няма да имате никакъв проблем, но хората около вас ще усещат само него и нищо от ароматите на виното. Така, че моля ви. Само този път без парфюм.

Червило – изложенията на вино са свързани е измиването и връщането обратно в залата на огромно количество чаши. Миялните машини не могат да отмиват червило. Та така…

Малки деца – не е забранено, но имайте предвид, ще прекарате часове с малкото съкровище, на място пълно с алкохол, стъклени чаши и бутилки. Доста неподходящо място за дете.

Дрехи с широки ръкави – ще ви бъде много по-комфортно ако не трябва непрекъснато да внимавате, дали няма да пометете чаши и бутилки.

Ами, общо взето това е. ДА-тата са много повече от НЕ-тата, което ме кара да мисля, че общо взето знаем как да се държим и как да се забавляваме на тези събития.

Бонус – не трошете краката си от бързане да си тръгнете накрая. В последния половин час обиколете отново щандовете на любимите си вина. Все още ще има отворени и недопити доста бутилки. Това е точния момент, да помолите учтиво дали можете да вземете тази отворена бутилка, за да я допиете с приятели. Не се притеснявайте да го направите, това е комплимент за човека, който преставя виното, освен това тези вина обичайно остават.

 

2 коментара за “Дегустация на вино – това да, това не

  1. Pingback: Онзи винен момент… | Fresh Cuts of Life

  2. Pingback: Видове винени сноби и как да се справяме с тях | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.