Вино за купоните


Four Friends Red Cuvee 2013, Каберне Совиньон § Каберне Фран § Пти Вердо § Мерло, 14%, 11.88 лв. от Farmhopping

four-friends-red-cuveeОще от самото си появяване Винарска изба Four Friends направи впечатление с хубавите си вина, които освен това са на изключително добри цени. Няма как да ги сбъркате заради оригиналните им етикети и разбира се, заради необичайните бутилки от 1 литър. Избата е в прочут винарски район с. Горно Ботево, източно от град Стара Загора и с забележителен екип, така че опитавам с нетърпение почти всичко, което излиза от тях.

Цвят: Рубинено червен цвят с красиви отблясъци.

Аромат: Когато го отворите, ще ви посрещнат изкусителни плодови аромати – черна боровинка и зряла череша. И точно, когато си мислите, че това е всичко се появява деликатна мускусна нотка, а след това какао.

Вкус: Сочно и плодово вино е. Високи киселини, които карат небцето да се овлажнява. На този фон плодовият характер изпъква още повече. Средно плътно тяло с копринени танини. Т.е ако очаквате плътно, тежко, южно вино няма да е това. По-скоро е в обратния стил – плодово, елегантно и свежо.

Фор Френдс Червено вино и хранаНа масата: Може би е заради сезона, но не можех да си го представя с друго освен с пачешки бутчета с червено зеле. Нали се сещате, онази традиционна немска рецепта с ким, канела и червени боровинки. Леката сладост на тази рецепта, прекрасно се съчетава с енергичната киселинност на виното. А двете заедно създават истинско коледно настроение.

Заслужава ли си? Това е вино с много добро съотношение качество / цена. И наистина е най-подходящото за коледните купони и не само защото е в бутилка от един литър, а по това време на годината, стандартните от 750 мл. традиционно не са ни достатъчни. Извън тези съображения, си имаме работа с лесно разбираемо и приятно вино, което няма да прекъсне ничии купон с разсъжения какво е искал да каже авторът. Единствено, бих искала малко повече комплексност, но на тази цена и в тези бутилки да не си разваляме настроението с прекалени изисквания. Така че, взимайте бутилките и напред към партито.

Advertisements

2 thoughts on “Вино за купоните

  1. Todor

    Не разбирам как едно вино може да има толкоша разнообразни аромати. Чак пък какао? Какво общо има то с гроздето?

  2. Pingback: Най-четеното за 2016 | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.