Звездни вина в България


Винаги ми е било интересно, когато поредната знаменитост реши да прави вино, на какво точно слага името си. Дали само използва името си, за да продаде още нещичко? Дали наистина ги интересуват какво точно произвеждат? Сами ли взимат решенията, или ползват професионалисти? Поразрових се малко и се оказа, че в България може да се намерят няколко от най-популярните звездни вина.

Розето на Бранджелина – въпреки, че вече не са двойка, розето им от имението им в Прованс никак не е лошо. Даже е много читаво розе. Жалко, че имението е обявено за продажба. Виното все още може да се намери в магазините на Casavino.

Вината на СтингSting – вината от Il Palagio, собственост на Стинг и жена му Труди, са на пазара ни от поне две години. До скоро почти никой не знаеше за това. Могат да купени ТУК. Стинг е известен с перфекционизма си и не е изненада, че вината са доста добри. Заслужават си. Етикетите, дело на Труди – забележително грозни.

Вино Копола

Франсис Форд Копола – вината му ту се внасят, или спират, но последно могат да бъдат намерени в ресторант Нота Бене.

виното на Жерар ДепардийоЖерар Депардийо – да, и неговите вина могат да се намерят у нас, във Vplace – магазин за вино,  на Раковски (за съжаление, това място вече не съществува, но виното все още може да се намери в някои специализирани магазини). Много приятно вино от Бордо. Това не е най-доброто вино, на Депардийо, но за сега единственото, което съм успяла да открия в България.

AC/DC виноAC/DC – много хора се изненадват, че точно те правят вино. Да, правят. И то не лошо. Може да се намери ТУК. Вината разбира се, носят имената на песните им. Има само два вида бяло – шардоне, червено – сира. Семпли и приятни за пиене. Способни са да оживят всеки купон, само при вида им хората се ентусиазират. Етикетите им бият по грозота, тези на Стинг. Може би има тайна уговорка между рок звездите.

Може би знаете, но Джеф Тейт, вокалът на култовата прогресив метъл банда „Куинсрайк“ също прави вино. Също със забележително грозни етикети. За сега не може да се намери в България.

Българската следа – Excentric Platinum Special Edition на Иван Лечев, на Меди Вали и Иван Лечев, лимитирана серия от 505 бутилки. Богато и хармонично вино, което ще запомните. С красив и стилен етикет, очевидно Иван Лечев не участва в тайната договорка. Може да се купи ТУК.

 

5 коментара за “Звездни вина в България

  1. Зорница

    Преди година и половина, планирайки пътуване в Тоскана и докато разглеждах фб страницата на един ресторант в околностите на Арецо, попаднах на снимка на Стинг в ресторанта. След това се досетих, че съм чела статия за продължителнотото възстановяване на имението, което са купили заедно със съпругата му и включихме и имението в маршрута си, или по-точно магазина в имението. Точно там Тоскана е наистина като от приказките 🙂 В магазина ни посрещна изключително приятна млада жена, която подробно ни разказа за вината и лозята. Произвеждат и мед и зехтин. Зехтинът също е с изключително високо качество. Тръгнахме си с няколко бутилки и 5л.зехтин. Благодаря за подсказката, че вината се продават и в България. Пък може да опитаме и другите звездни бутилки.
    Поздрави и хубав край на седмицата!

  2. Pingback: Coppola Bianco – Виното за всеки ден на Копола | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.