Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар


Discover vino World

Месец май вече настъпи, а с него наближава и голямата винена обиколка на света! Първото издание на Discover.Vino World събира огромното разнообразие от чуждестранни вина, които се предлагат на българския пазар. На 12 и 13 май 2017 ще ви отведем на вълнуващо пътешествие из най-интересните винарски райони по света.

И през изминалата 2016 г., производител №1 на вино в света продължава да е Италия! Съвсем заслужено, по време на изложението-дегустация Discover.Vino World, най-много ще са производителите именно от Италия, която ще се представи със 170 вина. Каквото и да се каже за тази страна, като винена дестинация, няма да е достатъчно. Безспорен факт е, че тя се нарежда сред най-любимите места на винените пътешественици. По време на Discover.Vino World ще бъде представено огромното разнообразие на вина от емблематични райони като Пиемонт, Лигурия, Емилия Романа, Алто Адидже, Венето, Фриули Венеция Джулия и др. Ще научите защо местните наричат Бароло – кралят, а Барбареско – кралицата на Пиемонт.

Италия произвежда повече различни видове пенливо вино от всяка друга страна в света и всички те идват от северните райони на страната. Discover.Vino World ще ви срещне с тях и разбира се, със звездата на областите Венето и Фриули Венеция Джулия – просеко.

Няма да останат разочаровани и почитателите на легендарните зони на Тоскана – Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino и т.н. Заедно с тяx сили ще премерят мускулестите червени вина на Юга – неро д’Авола и алианико.

Discover vino World-

Другата голяма географска зона по време на Discover.Vino World се полага на Франция – с над 110 вина. Французите може да отстъпват с малко пред производител №1, но едва ли някой смее да оспорва вековната им връзка с виното.

На 12 и 13 май, в Сан Стефано Плаза, ще бъдат представени емблематичните Бордо, Бургундия, Шампан… Ще се потопим в романтиката на по-южните Прованс, Долината на Рона и Лангедок, но без да забравяме изискания Елзас и магическата Долина на Лоара. Мерло, каберне совиньон, сира, пино ноар, шардоне и совиньон блан – всички тези световноизвестни сортове водят началото си именно от Франция и по време на Discover.Vino World ще имате възможност да опитате едни от най-добрите образци, произведени в родината им.

Останалите производители от Стария континент ще може да намерите в зона Другата Европа, където са представени Испания, Португалия, Германия, Австрия, Гърция, Турция…

Новият свят ще покаже над 80 вина за дегустация от Нова Зеландия, Австралия, ЮАР, Аржентина, Чили и Калифорния.

Билети за събитието може да закупите на място или онлайн ТУК.

Какво? Discover.Vino World 2017

Кога? 12 – 13 май 2017

Къде? Сан Стефано Плаза, ул. Сан Стефано 22

Работно време:

12 май 2017

14:00 до 16:00 часа – закрити дегустации за търговци, ресторантьори и преса

16:00 до 21:00 часа – открити дегустации (вход с билети)

13 май 2017

11:00 до 20:00 часа – открити дегустации (вход с билети)

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.