Не може само да се пие, трябва и да се чете


wine folly bgWine Folly, вашият пътеводител в света на виното, от Маделин Пукет и Джъстин Хамак

Маделин Пукет е графичен дизайнер, но не какъв да е, а сериозно и завинаги заразен от винения вирус. Има доста сериозно винено образование зад гърба си и самата тя се нарича certified wine geek. Блогът и, WineFolly – любим на всички винолюбители, съвсем закономерно обединява двете и страсти и е пълен не само с полезни статии, но систематизира и представя графично сложните знания за стиловете вино, технологии, и няма да изброявам всичко, разгледайте го сами.

Много пъти съм си мислела, че трябва да обедини цялата информация в книга и тя взе, че го направи. А най-прекрасното е, че Гурме Пъблишинг я издава на български.

Книгата си заслужава, защото ни ориентира много лесно в термини, стилове и системи. Но главната цел на Маделин винаги е била, да ни помогне да избираме вина, които харесваме. И книгата е точно за това – един симпатичен и забавен справочник, направен така, че да ни улесни живота. Съвсем друго си е, докато си пийвате чаша Совиньон Блан на дивана, да хвърлите един поглед на информацията за този сорт. И не, няма да ви разсее от виното ви, всички важни факти са събрани на точно две страници.

wine folly bg1Wine Folly е за всички любознателни хора, които имат нужда или от основополагащи знания за виното, или от систематизиране на вече натрупани знания, или просто от справка и подсещане за определени сортове, стилове, географски произход и наименования на виното.

По приятен и забавен начин Wine Folly ни дава цялата важна информация за виното и ни помага да направим своя информиран избор в огромното разнообразие от различни вина, предлагани на пазара. Книгата е визуално ориентиран справочник, пълен с умни и полезни графични решения. С изобретателния си и практичен подход тя е истинска винена библия.

Автори на настоящата книга са създателите на свръхпопулярния американски винен сайт Winefolly.com. Маделин Пукет е сомелиер със сертификат от Court of Master Sommeliers, а работата й като дизайнер я вдъхновява за съдържанието на winefolly.com. Джъстин Хамак е съосновател и партньор в Wine Folly. Занимава се със стратегията на сайта, интернет технологиите и информационните модели.

Ето какво казва за Wine Folly Емил Коралов, издател на Divino: „Ако пиете дори една чаша вино на седмица, тази книга е задължителна за вас. А ако изобщо не пиете, прочетете я и ще видите колко много пропускате.“

От 23 до 28 май може сами да се уверите в качествата на Wine Folly в столичния Национален дворец на културата, където Издателство Гурме ще предлага своите книги на щанд Б1.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.