Как да отворим вино без тирбушон

Как да отворим бутилка вино без тирбушон?


Случват се и такива неща, имате бутилка вино, която спешно се нуждае от отваряне, а вие и компанията ви от съдържанието ѝ, но…. няма никакъв тирбушон наоколо. Е, да, човек не може постоянно да се разхожда с тирбушон в джоба. Въпреки, че аз съм по скоро на обратното мнение. Така де, не се знае кога и къде ще срещнеш бутилка, която трябва да отвориш.

Затова днес предлагам няколко начина за справяне с безтирбушонието. Има доста повече методи от предложените по-долу и смея да кажа, че ми се е налагало да пробвали повечето от тях. Но днес ви предлагам само работещите и изпитани многократно.

Започвам с най-популярния – методът с обувката. Работи ли – доста добре. Но по-добре вижте видеото, как става точно. Опитът ми показва, че с маратонка отварянето е доста по-плавно и безпроблемно, отколкото с офисна обувка с тънка подметка, както е във видеото.

Още един подобен – използвайте книга, като буфер между бутилката и стената. Работи по-добре ако книгата е с меки корици. Не че е по-удобно, но е по-щадящо за бутилката.

NB: И при двата метода, имайте предвид, че ако сте опитвали да отваряте бутилката по други (не регламентирани 🙂 ) начини и целостта на тапата е нарушена, то възможно е при удрянето, виното да пръска от бутилката. Лично съм си причинявала непредвидени декорации по стените, затова внимавайте.

Отваряне на бутилка с ключ – трябва да забиете ключа под ъгъл в тапата и да въртите. Работи много добре при синтетичните тапи. При корковите – има голяма вероятност тапата да се скъса.

NB: Аз не бих пробвала с ключа за колата както във видеото, че е доста скъп. И обикновен ключ върши добра работа.

Отваряне на бутилка с ножица – едно много умно момиче показва този метод. Удобството е, че ножици има в почти всеки офис, нали така?

И накрая един много креативен метод – отваряне на бутилка с помпа за колело.Налягането, което създавате в бутилката кара тапата да излезе.

Какво да не правите:

Не се опитвайте да избутате тапата навътре – много трудоемко и рядко води до успешно отваряне. В успешните случаи най-вероятно ще имате корк в чашата и петна по дрехите.

Не използвайте нож – с една дума, опасно е. А и дълбаенето и нараняването на тапата не е точно отваряне.

Доста популярния метод за отваряне с кламери – просто не работи.

Текстът е написан за Farmhopping.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.