Започва WHISKEY FEST SOFIA 2017


Уиски фест София 2017-1Започва едно от събитията, които всяка година чакам с нетърпение. Да, това е WHISKEY FEST SOFIA 2017. На 27, 28 и 29 октомври, в Sofia Event Center, отново ще се лее уиски и доста други напитки. Организаторите са се постарали максимално да ни поглезят и този път ще имаме възможността да опитваме над 300 вариации на 101 марки от любимата ни напитка – много от тях добре познати, но също и дебютни, нишови и новаторски. Не звучи никак зле, нали?

При такова изобилие, няма да е излишно да имаме стратегия, за да сме сигурни, че ще опитаме достатъчно нови, интересни екземпляри и стари любими класици. По възможност без страничните ефекти на махмурлука. Моят план е да обиколя нови и непознати за мен представени дестилерии. Това са   Glengoyne, Benromach, Glencadam, Amrut (Индия, представете си само), Penderyn (от Уелс). Едно от приятните нововъведения тази година е, че всеки щанд ще има номер, който ще бъде и в книжката с описания. Така ще можем да си начертаем маршрут из залата и да не се лутаме напразно.

Уиски фест София 2017Не смятам да пропусна и старите любими класици – Laphroaig, Macallan, Yamazaki, Kavalan, Glenmorangie, , Lagavulin, Talisker. Поне аз, тях си ги оставям за втория ден.

Залата с ром, коняк, коктейли и други екзотични напитки отново ще я има. Така че, няма да страдаме от липса на разнообразие. Това в случай, че на някой му доскучае от уиски, де. Има алтернативи.

И тъй като винаги е разумно да прекъснеш дегустациите, да хапнеш и след това да продължиш с нови сили, организаторите са решили да ни предложат барбекю и бъргъри с уиски сосове, както и бар на терасата с коктейли.

whiskey-in-the-moviesМайсторските класове са по-интересни от всякога, хвърлете едно око на програмата и си изберете своя. Безспорният хит е WHISKEY IN THE MOVIES, в който Милко Стоянов ще представи забавни примери от световната филмова съкровищница, илюстриращи фриволната теза, че уискито е… най-кинематографичният алкохолен продукт. Дали ще се съгласим с него, или ще поспорим на чаша уиски, ще разберем в неделя, 29 октомври, 7:45 ч.

maria-chalieva-laphroigАз също ще имам кратко участие – организаторите ми се довериха да представям една от най-престижните дестилерии, завинаги любимата ми Laphroaig. В неделя ще бъда на щанд 14, от 17.00 ч. –  отбийте се, да си поговорим и да опитаме няколко брутално добри уискита.

Уиски фест София 2017-2Тази година за пръв път WHISKEY FEST Sofia ще има своя собствена марка уиски. Пристигат точно 120 бутилки от две дестилерии и от две бъчви. Дебютът е ограничен – по 60 бутилки от вид. Уискито с марка WHISKEY FEST SOFIA е изключително рядко (ainneamh – произнася се „ан-йоов“), сингъл малц, плодово, леко опушено, с 46 градуса алкохолно съдържание, нефилтрирано, singel cask, без никакви добавки. Едната серия е от Хайленд, дестилирана в Old Fettercairn и отлежавала в бъчва №219. Другата серия е от Спейсайд, дестилирана е в Glenallachie, отлежавала е в бъчва №215. Всеки етикет носи изписан пореден номер, като ако сте сред бъдещите притежатели, може да се насладите на редкия специален вкус или да си запазите бутилката като неповторим колекционерски експонат.

Уиски фест София 2017 3Още една новост – можете да станете притежател на уникална колекция от 60 (да!!!) уникални бутилки. Точно толкова са бутилките в уиски колекцията, която ще бъде спечелена от един късметлия, посетил Уиски Фест София 2017. Ирландски, шотландски, американски, уелски, японски, тайвански, индийски, смесени, малцови, едномалцови, ръжени, опушени, сладки, ароматни, светли, кехлибарени, рубинени, отлежали, масови, редки, ценни, безценни, ръчно направени, уникални, колекционерски… Те ще станат притежание на един от участниците в специалната томбола с талон на стойност 5.00 лв.

И след толкова много новини за пиене, редно е сме организирали транспорта предварително. TAXI ME и WHISKEY FEST SOFIA са помислили и за това. Ако поръчате такси от това приложение и въведете кода WHISKEY FEST SOFIA, получавате 2 лв. отстъпка.

Ще се видим там. И не забравяйте щанд 14, в неделя, от 17.00 ч.!

Advertisements

3 thoughts on “Започва WHISKEY FEST SOFIA 2017

  1. Pingback: Whiskey Fest Sofia 2017 – кратка ретроспекция | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.