WINEBOX PORTFOLIO TASTING 2018 – майсторски класове


winebox master classes

Тази година има малка промяна в организацията и майсторските класове са в денят след изложението – 24 март 2018. Много разумно, защото посетителите няма да се раздвояват между двете еднакво примамливи възможности.

Кога: 24 МАРТ 2018, събота

Къде: ХОТЕЛ SENSE – КОНФЕРЕНТНА ЗАЛА ЕТ.2

Билети: ТУК

Програмата е интересна и вълнуваща, а лекторите ще бъдат двама наследници на винарски фамилии, енолог от любима изба и две от най-сериозните имена във винената култура в България. Темите са обогатяващи, а вината са  изключително вълнуващи. Най-сигурният начин да си подсигурите и гарантирате място за Майсторски клас е с предварително закупен билет.

МАЙСТОРСКИТЕ КЛАСОВЕ:

„YOUTH & MATURITY OF FRIULI’S WINES“

Лектор: Федерика Пекорари

Федерика е истинска наследничка на едно от големите имена-протагонисти на региона, Алваро Пекорари, човекът който стои като основа и гръбнак в новата история на вината от Фриули. С дълбоки знания до най-съвършения детайл, черпени директно от нейния баща, тя ще ни представи сравнителна вертикална дегустация на 3 двойки вина от различни сортове, за да ни покаже невероятния им потенциал.

Час: 12:00 – 13:30

„PROVENCE: BEHIND THE ROSE“

Лектор: Стефани Монжо

Обожаваме Провансалското розе и най-вече това на Chateau Minuty. Поканихме Стефани, енолог и експорт директор на избата, за  Майсторски клас, в който ще ни открехне вратичката към непознатия бял и червен „Прованс“. Ще сравняваме  2 бели, 2 розета и 2 червени вина на Chateau Minuty от сериите Minuty Prestige и Chateau Minuty Or.

Час: 10:00 – 11:30

„ALSACE: FRUIT & TERROIR SIDE BY SIDE“

Лектор: Жан-Фредерик Хюгел

Жан-Фредерик е 13 поколение Хюгел, носещ честта и отговорността на една дълга история, в която изборът е само един – да бъдеш перфектен. Ризлинг, Пино Гри и Гевюрцтраминер, специалитетите на изключителния Елзас, ще ни дадат пример за плод и тероар, чрез дегустация на изключителни, редки вина от енотеката на семейството.

Час: 14:00 – 15:30

„CRITICS’ CHOICE“

Лектор: Eмил Коралов

Какво обичат критиците? Защо и как те оценяват и класират вината? Защо едно вино може да бъде възхвалявано от едни и разпнато от други? Как оценяват в WineSpectator, Gambero Rosso, Jose Penin. Защо Роберт Паркър е авторитет за едни и просто един адвокат от Мериленд за други? Всичко това, съчетано с дегустация на най-високо оценените от различните критици вина на Winebox, ще научите с Емил Коралов, издателя на Divino.

Час: 16:00 – 17:30

„SUPER FINE WINES“

Лектор: Юлия Костадинова

Този Майсторски Клас се превърна в традиция за Уайнбокс. Под едно или друго име – от Great French Whites и Big, Big Reds до Super Fine Wines – тук включваме вълнуваща и спираща дъха селекции от класни вина, оставящи незабравим спомен, вина, които носят удоволствие и емоция. Селекция от сила и мощ, но също – елегантност и финес. Опитайте вината на знакови изби, покорили сърцата на милиони винени ценители по света. Този път нашата селекция от Super Fine Wines ще бъде представена от Юлия Костадинова, едно от най-добрите „небца“, които сме срещали.

Час: 18:30 – 20:00

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.