Салон на виното


Къде: София, Интер Експо Център

Кога: 7 – 10 ноември

Международното изложение Салон на виното събира производители от няколко континента. Качественото вино съчетава страст, аромати, вдъхновяващи вкусове и много усърдие. Събирайки ценителите ѝ в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември, изложение Салон на виното ще ни предостави за 18-и път възможността да се докоснем до различни кътчета от България и чужбина.

Международното събитие, посветено на вината, спиртните напитки и специализираните машини отново ще срещне специалистите със селектирани и специално подбирани продукти от страната и света. Очакват ни вкусове и аромати от няколко континента. На Салон на виното енолозите, сомелиерите и търговците ще се срещнат с вина от:

Република Македония – не ги подценявайте македонците знаят как да направят впечатляващи вина

Португалия – изключително интересна винена дестинация. Великолепни вина, на изненадващо добри цени. Не мога да си обясня как го постигат. Каква е цената на труда в тази страна?

Италия и Испания, САЩ, Аржентина – за тези страни никой няма нужда да ни убеждава, нали?

Унгария – най-интересната и непозната за мен. От сега си планирам, техния щанд ще бъде първата ми спирка.

Румъния – винарството им се развива с бурни темпове, точно както в България и резултатите не закъсняват. Винаги има какво да се опита от тази страна.

Разбира се ще има и български изби, но по-подробно за тях – след малко.

Салон на виното ще се проведе традиционно с международните изложения за хранително-вкусовия и хорека секторите Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Сихре. Заемайки пълния изложбен капацитет на Интер Експо Център, от 7 до 10 ноември в тях ще участват над 500 изложители, 89 от които – чуждестранни участници от Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия.

Обърнете специално внимание на завладяващата съпътстваща програма. Защото тя ще бъде атрактивна и от най-високо ниво. В рамките ѝ ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience.

В събитието се включват шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. Това са Mateu Casañas, Oriol Castro и Eduard Xatruch, които разгръщат кулинарния си талант в ресторант Disfrutar, отличен с две звезди Мишлен в Барселона и Mario Sandoval – шеф в ресторант Coque, разположен в испанската столица и също носител на две звезди Мишлен. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-добрите баристи. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат. Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс „Приз Пак“, ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

Ще се видим там.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.