каталог на българското вино КАТА 2019

Винен каталог КАТА 2019 – помощ от приятел


Често ме питат, как се ориентирам в безкрайния океан на виното и как избирам вината си. Основателен въпрос. Вината са толкова много, а времето с което разполагаме, за да ги опитаме е толкова кратко.

Е, добре имам си помощник – каталог на българското вино КАТА. 2019 е седмото му издание.  Информацията събрана в него е изчерпателна, полезна и организирана по начин, който безкрайно улеснява. В симтичната книжка са събрани оценки за вина, дегустирани от екипа през 2018. Това, което много ми харесва е, че вината от предишни реколти, които продължават да са на пазара, са предегустирани и оценени повторно. Това ни дава възможност да получим представа са текущото им състояние.

вино с 5 звезди

Любимата ми част са вината оценени с пет звезди, от които всяка година си правя своя собствена селекция. Харесва ми, че петте звезди не са запазени са най-скъпите вина, винаги има приятни изненади и истински находки.

Оценяването на вината се основава на следните принципи:

Равнопоставеност– към всички изби и вина сме подходили с еднакво усърдие и отговорност;

Безпристрастност– оценката на вината се определя добронамерено от вкуса, опита и знанията на екипа от дегустатори, без да се влияем от името, големината и историята на избата;

Всеобхватност – стараем се да обхванем всички български изби и техните вина на пазара.“

Познавам повечето от екипа дегустатори и знам, че разбират от вино в доста по-голяма степен от мен. Така че, когато си избирам вино, винаги хвърлям по-едно око и на техните оценки. Освен оценки на вино в каталога винаги има полезни съвети и интересни статии. Тази година откриващата статия е от моята скромна личност. Приятно четене и наздраве!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.