Винен клуб SeeWines


Ей, понякога си мисля, че съм бавноразвиваща се, да знаете. А гаджето ми казва, че и той си го мислел, ама не само понякога… но да не се разправяме пред хората.

Всичките ми приятели се абонираха за винения клуб на SeeWines, само аз Не, та НЕ. Как така някой ще ми избира вината вместо мен? И аз няма да знам какво има в кутията? И ако не ми хареса някое вино…О, сигурно ще падне небето, нали? …и въобще причини всякакви. А то било многo хубаво … НО просто трябваше да преодолея притесненията си. Така че отварям това прекрасно Просеко и започвам да ви разказвам….

Всъщност вината, които получавам, изобщо не са произволно избрани. Всичко започва с разговор със сомелиера на SeeWines – Благой Кузмански, в който подробно си поговорихме какви вина харесвам, какви стилове, региони и всичко, което да го ориентира, за да ми предложи нещо интересно, но и по мой вкус. Да си призная, на този етап още бях скептична, но така или иначе решила съм, правя го. Когато пристигна първата кутия, бях приятно изненадана от избора на Благой, заради не буквалния прочит на предпочитанията ми. Получих вина, съобразени с моя вкус, но от сортове или региони, които не бях опитвала. Страхотно.

Вината идват в прекрасна пурпурна кутия и самото ѝ отваряне създава празнично настроение. Освен милото послание, лично до мен, получих и кратко описание за всяко от вината, с препоръки за температурата на сервиране и комбинации с храна. Внимание към всеки детайл, как да не ми хареса. Ето как стана така, че открих този великолепен Ризлинг от испанска изба. Обичам Ризлинг, но бих ли търсила в Испания? Едва ли. Още една полза от абонамента.

Какво е винения клуб?

Най-просто казано, това е месечен абонамент за вино. Има няколко опции:

Ентусиаст за 59 лв., получавате 3 бутилки от класически, добре познати региони, експертите ще ви водят стъпка по стъпка в света на виното.

Откривател 89 лв., ако класиката ви е омръзнала, това е интересен вариант – отново три бутилки, но от изгряващи райони, или с непознати сортове и вина от познати територии. Иска ми се, когато навлизах в света на виното да имаше такава опция, щях да се спестя доста разочарования.

Ценител 129 лв., (4 бутилки), знаете какво харесвате, какво да търсите в магазина за вино, опитали се доста, но искате още повече (колко познато, нали). Тук ще можете да се насладите на вина от прочути реколти и от най-добрите производители в своите райони.

Има още няколко варианта Тоскана, Франция или по сортове – например един сорт но от три различни региона, това вече е за супер маниаци, които искат да навлязат в дълбочина. Както виждате помислено е за всички.

Доставката

Освен, че е безплатно, което е много приятно, е както при всеки друг е-магазин – куриерът ви се обажда предварително и доставя кутията на посочения от вас адрес. Ако има месец, в който искате да пропуснете кутията на SeeWines (малко вероятно, но все пак…) предвидено е и можете да го направите.

Въпросът, който аз зададох е „Какво правим ако в доставката открия вино с дефект?“. Отговорът ме задоволява напълно – свързвате се с тях и ако се установи дефект, например тапа, заменят виното ви.  Точно както всеки добър винен магазин би го направил за вас.

Първите ми бутилки

Моите първи, така трепетно чакани, бутилки са: Zweigelt Heideboden (стил пино ноар, но различен); Ekam – ризлинг и то какъв, но различен; Radice DOC – ламбруско, толкова леко и свежо и което определено нямаше да се сетя да посегна към него; Cialla Refosco DOC – от региона на Фриули; Prosecco Cipriani DOC Brut – върна ви вярата в просекото. И не че нещо, ама всичките ги светнах във Vivino, всичките са с над 4 звезди (от  5 възможни), знам че това не е най-обективната оценка, но говори за обмислен и внимателен подбор. Вече съм сигурна, че съм в добри ръце и с нетърпение чакам следващата кутия.

ВАЖНО!

Ако сте изчели всичко чак до тук, имам изненада за вас. Можете да получите 10.00 лв. отстъпка от първия си Винен клуб SeeWines (първия месец), с код   freshcut10.  Отстъпката е валидна за периода 05.03 – 08.03 включително. Мили, мъже ако се чудите за подарък за 8-ми март, ето ви идея, при това и вие ще се възползвате.

1 коментар за “Винен клуб SeeWines

  1. Pingback: Uno 2016 Kaufmann – голям финес от Германия | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.