WINEBOX PORTFOLIO TASTING 2019 – тази година във Варна


23 МАРТ, СЪБОТА, ГР. ВАРНА, RAPPONGI, КРАЙБРЕЖНА АЛЕЯ, ОТ 12:00 ДО 20:00

Винаги се вълнувам, когато дойде време за Уайнбокс Портфолио Тейстинг или с други думи LOVE WINES. Има защо да е така, Уайнбокс ни предлага изящно направени бели и розета, интересни нови изби и винаги е безкомпромисен в качеството на вината от портфолиото си. Тази година, за първи път събитието ще е във Варна, малко завиждам на морската столица за това.

Какво ще можете да опитате?

Повече от 100 вина – бели и червени, десертни, розе, просеко, кава и шампанско, всичките отворени и готови за дегустация. Както всеки път ще има представители на избите, които лично ще представят вината си и ще са готови да отговарят на всякакви въпроси. Съберете група от приятели и прекарайте ден, в който ще се насладите на изключителни вина.

Хубавото на „LOVE WINES“ е, че имате възможност да се запознаете с различни винени сортове и стилове. Ще откриете селекция от най-добрите вина от всяка изба, и ще научите всичко, което ви интересува за тях. Организаторите разточително отварят над 100 френски, италиански, испански вина, вина от Германия, Южна Африка, Нова Зеландия, Чили и Аржентина, вина от едни от най-реномираните имена от световната винена сцена.

Какво да не пропускате

Отново ще бъдат представени интересни изби, чийто вина далеч не могат да се намерят във всеки винен магазин, така че ако сте настроени откривателски, това е мястото за вас. Аз имам и няколко лични любимци:

Hugel et Fils е изба от Елзас, която ме впечатли дълбоко с ризлинга си, но и другите им вина не бива да се пропускат. Албариньото на Mar de Frades е летният фаворит за горещо време и морска храна.

Donnafugata от Сицилия – ако си спомняте легендарния филм на Wiskonti “Леопардът”, тази изба ще ви бъде много интересна – тя носи името на имението от филма. На щанда питайте за виното Tancredi – героят на Ален Делон, или La Bella Sedara, вино вдъхновено от героинята на Клаудия Кардинале.

И на края, в никакъв случай не пропускайте избата De Morgenzon, изключително изящни вина, който и да ги е опитал се е влюбил в тях. Наричат ги „Сутрешното слънце от Южна Африка“, може би заради философията им да се намесват в процеса възможно най-малко и само колкото е необходимо и да оставят виното са стане такова каквото иска да бъде.

Билети могат да бъдат закупени онлайн ТУК.  Да не забравя, ако купите билет до 18 март, цената е 20 лв., а след това 25 лв. Към всеки билет, ще получите като подарък чаша за вино.

Пълният списък на избите, може да видите тук.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.