Pop Up Cooking by Nikola

Pop Up Cooking с Никола Крумов


Бях забравила, колко е въодушевяващо да сложиш бутилка вино в чантата и да отидеш на обяд с приятели. Много хора споделят, че при локдаун-а най-много им липсва точно това – срещите с приятели и съмишленици. При мен поне, със сигурност е така. Когато получих поканата на Лучана да се присъединя към обяд по женски но в концепцията на Pop Up Cooking… е, какво да ви кажа, не е някаква изненада, че грабнах бутилка пенливо и се отзовах на секундата.

До преди няколко дни не разбирах какво точно е Pop Up Cooking, та ето какво било –  временни ресторанти, които „изскачат“ (Pop Up, нали) на някое място, но за кратък период от време – ден, седмица, или просто за една вечер. Според мен, най-точното определение е, че ресторантът идва у вас. И реално се случва точно това.

Всичко започва с концептуално меню, поднесено по симпатичен начин.

Поводите могат да най-различни – семеен празник, юбилей (а не можем да отидем на ресторант), или пък детски рожден ден, а може би най-любимото ми – романтична вечеря за двама.

Никола Крумов – нашият шеф готвач и водач в това кулинарно приключение.

Нашият водач в това кулинарно приключение е Никола Крумов, готви професионално от 10 години, минал през школите на ресторанти като Osteria Italiana Cinecitta и Гранд Хотел София.  Три години е работил за шеф Виктор Ангелов ,като последната година е бил начело на кухнята на ресторант Chefs`live. Но както казва той: „В никой ресторант нямам такава свобода и възможност да творя, както това се случва в  Pop Up Cooking формата. Оказа се, че това е най-подходящото за мен, защото приготвянето на храна е не само професия, а  начин да общуваш, да създаваш спомени“.

Салата Земя – кореноплодни сезонни зеленчуци, аранжирани красиво като за картина. Бащата на Никола е художник, естетиката е част от семейните гени.

Никола може да създаде меню, изцяло пригодено за вас – от любимите ви ястия, през свежи и оригинални рецепти, до специално меню от ядки и зеленчуци за вегани. „Не ме притесняват изискванията на хората, така е дори много по-интересно“ – казва той.  

Никола лично поднася и представя всяко ястие.

Мисля, че е важно да си поговорим и за цените. Винаги съм смятала, че подобно удоволствие е по възможностите на много богатите хора. Оказа се, че греша и изобщо не е чак толкова скъпо. Цените зависят от няколко параметъра – брой хора, колко степени ще има менюто, и разбира се какви продукти ще се ползват. Обикновено започват от 60 – 65 лв., за четири или пет степенно меню, останалото се уточнява с Никола.

Патица с винен сос, ядливи цветя и пюре от земна ябълка.

Една подробност, която обаче е много важна – всички съдове за готвене и сервиране идват с готвача, така че няма нужда да се притеснявате дали имате или не, подходящите кухненски такъми. И още нещо, много важно – пазаруването също няма да е ваша грижа, а това значително облекчава организацията и за вас остава само удоволствието.

Тофу и шоколад.

За нас Никола беше подготвил четири степенно меню – Земя, Море, Патица и вино, Тофу и шоколад. Честно казано, сега като знам на какво е способен, нямам търпение да го поканя за моите гости.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.