DiVino.Taste 2021 – дългоочакваната среща с българското вино


След толкова дълго очакване, най-накрая е факт – DiVino.Taste 2021 ще има. Всичко около мен, включително аз, тръпнем в нетърпение. Това не е просто изложение, не е просто най-значимото изложение на българското вино. Много повече е. ДиВино е среща на приятели и съмишленици.

А сега, следва важната информация:

Кога: 19-21 ноември 2021

  • 19 ноември, петък: от 14:00 до 16:00 – вход само с покани за професионалисти и медии
  • 19 ноември, петък: от 16:00 до 21:00 – вход с билети или покани
  • 20 ноември, събота: от 11:00 до 19:00 часа – вход с билети или покани
  • 21 ноември, неделя: от 10:00 до 17:00 часа – вход с билети или покани

Къде: Интер Експо Център София, зала 4, централен вход

Обръщам внимание и това е важно, вече не е в зала 6, където беше последните няколко години, а в зала 4, в която се влиза през централния вход.

Билети: Oнлайн на Vintageclub.bg, Eventim.bg, Bilet,bg, Epaygo.bg, както и на мястото на събитието.

Форумът на българското вино DiVino.Taste е на първо място изложение с дегустация на вина от български изби, устремени към безкомпромисно качество и активното пазарно присъствие. Тази година, в 10-ото издание на DiVino.Taste, ще се включат близо 70 български винопроизводители, представящи над 450 от най-качествените български вина с актуалните им реколти. Ще присъстват изби от всички винени региони на страната ни, така че може да се отдадем на една винена обиколка на България, без да напускаме столицата. Едно от най-забавните неща, които можете да направите е да си отделите половин ден и да опитвате вина само от един сорт, като тръгнете от север на юг. Правила съм го два пъти и смея да твърдя, че някои знания за сортовете съм ги придобила по този начин.

Българското вино е във възход, вината у нас са все по-добри и интересни и DiVino.Taste ще бъде една витрина, отразяваща този подем. На форума ще се видят ясно и тенденциите в развитието на българското винарство. Очертава се например вината от местни български сортове пропорционално да са най-много в сравнение с предишните издания. А това е повече от интересно, не милите ли?

Въпреки че се провежда в трудна за света и за България обстановка, очакването е форумът отново да се превърне във врящ котел на идеи и мнения за виното и неговия свят – пространство, където се дегустира, споделя и дискутира и място, където всички заинтригувани от виното могат да разширят знанията си и да се срещнат със съмишленици.

Независимо дали е винен професионалист, познавач, любител или ентусиаст, на изложението всеки има възможност да се срещне с хората, които създават добрите вина в България, да опита техните вина, да научи историята зад всяко от тях и да се ориентира в огромното предлагане на пазара. Запалените по виното знаят колко вдъхновяващо е да опитваш и изучаваш виното в оживени дискусии с винари, приятели, единомишленици…

Специално изграденият на DiVino.Taste магазин Casavino дава възможност всеки да се зареди с вината, които са събудили интереса му и са му доставили най-голямо удоволствие. Както е обичайно, на изложението ще се предлагат супер добро кафе, вкусна храна и някои специални деликатеси и сладости извън зоната на вината. 

Поради епидемичната обстановка и свързаните с нея ограничения, през миналата 2020 година провеждането на форума беше невъзможно. 

В условия на COVID

Тази есен обстановката отново не е добра, но вече има изградена методика и безопасното провеждане на форума се гарантира чрез VTR протокола. Това е начинът, по който се провеждат успешно многолюдни събития в цяла Европа.

Нека да припомним какво е VTR събитие:

На DiVino.Taste ще могат да присъстват само ваксинирани (V – vaccinated), хора, представили отрицателен тест (T – tested) или доказателство за преболедуване (R – recovered). Това се отнася за всички: посетители, изложители, организатори. На DiVino.Taste ще има и лаборатория за бързи антигенни тестове. Всички, които не са ваксинирани или преболедували, могат да се възползват от подвижната лаборатория. Валидността на теста е 48 часа. Добре е да си предвидите малко повече време за теста, преди DiVino.Taste. Препоръчително е да носите маска, която да сваляте, докато дегустирате или се храните.

Усилията си заслужават! Заповядайте на DiVino.Taste да открием заедно най-добрите български вина и да се заредим с енергията, която те са събрали в себе си! Носете си сертификатите и най-широките усмивки!

1 коментар за “DiVino.Taste 2021 – дългоочакваната среща с българското вино

  1. Pingback: DiVino.Taste 2021 – българското вино е по-добро от всякога | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.