Rakia and Spirits Fest Sofia 4-5 December 21, NDK

Rakia and Spirits Fest Sofia 2021 се завъща


Не е ли чудесно, че и любимият Rakia and Spirits Fest Sofia се завръща и отново ще събере под своя покрив ракии и спиртни напитки от Балканите и света?

Кога: 4-5 декември, от 12:00 до 20:00 ч. със спазване на VTR Covid-19 протокол.

Къде: Зала 6 на НДК

За мен това е едно от най-интересните събития в света на напитките, не само защото можем да опитаме различни ракии на едно място. Фестът всъщност е много повече и нека името му не ви заблуждава, той включва много повече от любимата ни ракия.

Авторските коктейли

Едно от нещата, които никога не пропускам е да опитам новите коктейли, представени на събитието. Ракията кара въображението на барманите да се развихри и обичайно коктейлите са новаторски и впечатляващи. И въпреки, че коктейл с ракия е възможно най-далеч от традиционната консумация на ракия, светът се променя и ние заедно с него.

Нови и непознати напитки

Точно Ракия фест е събитието, където съм опитвала най-странните и непознати напитки. Само ще припомня зелената ракия с марихуана, ракията от фурми… но да оставим старите неща, тази година също ще бъдат представени нови напитки. Ще имаме възможност да опитаме албанска ракия, швейцарска мастика, гръцки сакъз, италиански грапи, измир raki /гьобек, странни сръбски ракии, ликьори и много други.

Топ ракии

И все пак, тъй като сме на фестивал посветен на нейно величество ракията, нека не забравяме, че точно тук производителите представят топ напитките си. А една хубава, луксозна ракия понякога е по-добър подарък от уиски, нали.

Мезетата

Участие ще вземат традиционни ястия без аналог на пазара с изключително качество и вкус познат на поколения, по стари рецепти. На място освен да ги опитате ще може и да си ги закупите.

Няколко подробности за организацията на фестивала:

Дегустацията не е безплатна и има входни билети:

Цената  е различна в зависимост дали искате да посетите събитието за един или два дни.

Билети за  Rakia and Spirits Fest Sofia 2021 може да закупите от http://www.eventim.bg или на място на събитието.

➢         Еднодневен билет – 20 лв включващ : дегустация на ракии и спиртни напитки + 3 бр. токена за ексклузивни напитки + стъклена брандирана дегустационна чаша+  минерална вода

➢         Двудневен билет – 30 лв включващ :  дегустация на ракии и спиртни напитки +  5 бр. токена за ексклузивни напитки + стъклена брандирана дегустационна чаша + минерална вода

Rakia and Spirits Fest Sofia ще е VTR събитие

Ще могат да присъстват само ваксинирани (V – vaccinated), хора, представили отрицателен тест (T – tested) или доказателство за преболедуване (R – recovered).

На територията на НДК започна работа постоянен мобилен лабораторен пункт за тестване. Той се организира съвместно от НДК и МДЛ Цибалаб ЕООД. Намира се вътре в сградата, а входът е през Билетен център в ляво.Работното време е всеки ден (вкл. събота и неделя) от 16:00 до 19:30 часа. Ще се правят бързи антигенни тестове на цена от 10 лв., както и ПСР тестове. Приоритетно ще се обслужва публиката на събитията и пространствата в НДК.

Rakia and Spirits Fest Sofia апелира за разбиране и спазване на въведените мерки, за да пазим взаимно здравето и живота си и да се наслаждаваме дълго на любимите ни събития и емоции!

Всички алкохолни напитки, които се предлагат на фестивала са достъпни само за пълнолетни лица над 18 години.

Какво още можете да правите на фестивала

Пазарувайте предколедно

Осигурена е търговска зона от фирма Меик 98 с цени на производители за всеки, решил да зарадва близки и приятели с качествени и оригинални напитки за предстоящите празници.  За някои ще бъде спомен, за други подарък за любими хора.

Правете снимки и се тагвайте #rakiafestsofia

Това, което можете да снимате са бутилките с различни форми, щандовете с ракия и спиртни напитки и най-важното усмихнатите и сърдечни хора зад щанда, които са дошли тук именно заради вас!

Запознайте се с хората зад щандовете и разпитайте за напитките!

Участниците са много мили хора така че, не се страхувайте и се приближете, ще се радват да поговорят с вас и най-вероятно ще споделят някоя и друга тайна за напитките.

Конкурс за най-добрите ракии и спиртни напитки на фестивала”

Преди събитието ще се проведе “Конкурс за най-добрите ракии и спиртни напитки на фестивала” организиран съвместно със Съюза на енолозите в България, като резултатите ще бъдат обявени в първия ден на фестивала.

И последно, насладете се на напитките в добра компания и умерени количества, за да не се налага да правите dry January след един месец.

1 коментар за “Rakia and Spirits Fest Sofia 2021 се завъща

  1. Pingback: Rakia and Spirits Fest Sofia 2021 – впечатления и открития | Fresh Cuts of Life

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.