Германия: Културен Магнит и Футболно Вълнение през 2024


Германия, с изключителното си изкуство и културен пейзаж, отново заема водещата позиция като туристическа дестинация в Европа. През 2023 г., от общо 173 милиона културни пътувания на европейците по света, над 18 милиона бяха до Германия, което я прави лидер в културния туризъм. Столицата Берлин и другите големи градове също са важен магнит за посетители, като привличат над 12 милиона туристи годишно.

Европейското първенство по футбол през 2024 г. допълнително увеличава интереса към страната. С над 300 културни събития, свързани с футбола, тази година ще има нещо за всеки във вълнуващата смесица от спорт и култура.

Германският център за туризъм активно се ангажира с кампании като „Германия – страна на културата“, „52 обекта на световното наследство“, и „Просто се ЧУВСТВАЙТЕ ДОБРЕ“, които промотират разнообразието и устойчивостта на тази вълнуваща дестинация.

Април 2024 г. ще донесе новата кампания „Германия – страна на културата“, фокусирана върху модерната културна сцена в големите градове и на местната идентичност в селските райони. Защитата на световното наследство на ЮНЕСКО и инициативата за по-дълъг престой също са ключови елементи от кампаниите, които правят Германия не само пазарен лидер, но и устойчива и културно богата дестинация за всеки турист.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.